Topul celor mai bune alimente pentru sănătatea tiroidei

tiroida.jpg

alimente beneficii glanda tiroida legume
Fibrele sunt importante pentru reglarea funcției metabolice a organismului și previn îngrășarea, în cazul persoanelor care suferă de hipotiroidie.
www.clicksanatate.ro

Tiroida este unul dintre organele de care ar trebui să ai cea mai multă grijă, întrucât are rolul de a elibera hormoni, esențiali pentru buna funcționare a organismului.

Cele mai frecvente boli care pot afecta tiroida sunt hipotiroidia și hipertiroidia. Hipotiroidismul se traduce printr-o glandă tiroidă mai puţin activă şi provoacă letargie, oboseală, pleoape căzute, somnolenţă, umflarea feţei şi a membrelor inferioare. Persoana care suferă de hipotiroidism poate avea poftă de mâncare redusă, colesterolul mărit, constipaţie, dar şi probleme ale pielii.

În schimb, hipertiroidismul, adică activitatea mărită a hormonului tiroidian, se manifestă prin palpitaţii, pierdere în greutate în ciuda apetitului mărit, globi oculari proeminenţi, stări de nervozitate, insomnii, diaree şi colesterol scăzut.

Cauze ale problemelor tiroidiene

1. Congenitale, în cazul hipotiroidismului sau al sintezei deficitare a hormonului tiroidian.

2. În cazul în care organismul suferă de deficienţă de iod glanda tiroidă se măreşte (mai este cunoscută şi sub denumirea de guţă).

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente aduc beneficii sănătății gladei tiroide

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1