Topul celor mai bogate alimente în fier

ciocolata.jpg

alimente surse fier mineral carenta
Ciocolata care conține cel puțin 70% cacao se numără printre alimentele bogate în fier
clicksanatate.ro

Lipsa fierului din organismul uman favorizează apari'ia anemiei. Cei care suferă de o astfel de carență se simt fără vlagă, obosiți, au dureri de cap, dar și un risc mai crescut de a dezvolta anumite infecții. Iată care sunt alimentele cu cel mai mare conțținut de fier, ca să te pui la adăpost de o astfel de problemă.

Ficatul

Ficatul de vită, cât și rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier.  Poți consuma câte o porție, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunți cu deficit de fier în organism.

Fructele de mare

O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt și midiile, dar și stridiile. Și peștele precum tonul, sardinele, dar și heringul sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente îți aduc aportul de fier de care ai nevoie

Loading...

Citește și

  • Organismul nostru are tot timpul nevoie de fibre, vitamine şi minerale. Când nu avem la îndemână fructe proaspete, ele pot fi înlocuite cu cele uscate. Îşi păstrează proprietăţile benefice mai bine decât cele din compot sau dulceaţă.

  • Fiecare zi este o provocare pentru tine, ca femeie, şi o dată cu vârsta, ai nevoie de multe vitamine şi minerală ca să fii în formă şi să-ţi păstrezi frumuseţea. Iată care sunt vitaminele care te ajută zilnic să-ţi menţii pielea tânără şi să nu ai probleme de sănătate.

  • Multă lume îşi cumpără vitamine pentru a avea o viaţă mai sănătoasă şi a oferi corpului tot ceea ce îi lipseşte. Nu toţi îşi fac şi analizele sau cer sfatul unui medic înainte să cumpere aceste pastile, iar ceea ce nu ştiu ei este că, de fapt, şi-ar putea chiar grăbi moartea.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1