Topeşte kilogramele cu ajutorul dietei cu fructe

Ultima actualizare:
shutterstock 458684074 jpeg

O astfel de dietă e o alegere optimă pentru câteva zile, mai ales după o perioadă cu mese îmbelşugate, cum au fost cele de sărbători. Pe termen lung, o alimentaţie bazată pe fructe poate deveni ceva extrem, fiind recomandată doar ca o metodă de a-ţi detoxifia organismul. Află mai multe din ”Click! pentru femei”!

Consumul de fructe are un alt efect asupra corpului tău decât cel de dulciuri procesate sau de sucuri. Fructele nu oferă organismului doar zahăr (conţinut de acestea în mod natural), ci şi fibre, apă, vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime. Acestea din urmă sunt substanţe nutritive care te ajută să procesezi lent conţinutul de zahăr din fructe. Prin urmare, zaharurile din fructe nu au, asupra sănătăţii, efectele negative produse de zahărul rafinat. Ce câştigi din «dulciurile» naturale Fructele sunt cunoscute pentru conţinutul lor ridicat de antioxidanţi, substanţe care previn îmbătrânirea prematură, vitamine, minerale, electroliţi şi fibre. Pe lângă această listă bogată de nutrimente, fructele conţin şi multă apă, aşa că un consum corespunzător de fructe este echivalentul unei bune hidratări. În plus, favorizează tranzitul şi combat aşa-numita „burtă“. Nu în ultimul rând, unele fructe sunt slabe caloric şi pot fi consumate fără teama că produc îngrăşare. Meniu bazat pe fructe

  • Micul dejun: pune, în blender, două banane, câteva afine şi 100 de grame de iaurt cremos.
  • Gustare de dimineaţă: o mână de fructe deshidratate.
  • Prânz: un bol mare cu salată de fructe în care ai pus portocale, kiwi, mere, ananas şi banane.
  • Gustare de după-amiază: câteva smochine uscate.
  • Cină: un bol cu felii de avocado, castraveţi şi roşii, peste care presari ulei de măsline, lămâie, sare şi piper.
  • Desert: câteva migdale crude.

Top 3 aliaţi în lupta cu kilogramele

  • Ananasul e ideal în curele de slăbire. Având doar 50 kcal la 100 de grame, acest fruct e bogat în vitamine, are proprietăţi antiinflamatoare, întăreşte sistemul imunitar şi scade riscul de boli cardiovasculare.
  • Rodia e o gustare ideală, sănătoasă şi săţioasă. Fiind bogat în antioxidanţi, acest fruct are efect antiinflamator, deşi are doar 83 kcal la 100 de grame. Alte beneficii: reduce riscul bolilor de inimă, creşte nivelul colesterolului „bun“ (HDL) şi îl scade pe cel rău (LDL).
  • Mărul e fructul ideal pentru slăbit, datorită conţinutului bogat în vitamine şi în fibre, dar şi preţului convenabil. E o gustare numai bună, slab calorică (55 kcal la 100 de grame), iar conţinutul ridicat de fibre îţi va oferi senzaţia de saţietate şi va ajuta la îmbunătăţirea digestiei.
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net