Top 7 alimente care ne scapă de toxine

Ultima actualizare:

    Consumă des usturoi, pentru că stimulează ficatul să producă enzime cu efect detoxifiant
Consumă des usturoi, pentru că stimulează ficatul să producă enzime cu efect detoxifiant

În această perioadă, este foarte posibil să avem un surplus de toxine în organism, mai ales că nu consumăm foarte des verdeţuri. Iată câteva alimente cu care poţi face „curăţenie" în organism!

1. Apa

Dacă vrei să scapi de toxine, fă-ţi din apă cel mai bun aliat. Consumă 2 litri pe zi, chiar 3, dacă eşti o persoană activă şi faci sport. Un obicei sănătos este să consumi pe stomacul gol un pahar cu apă călduţă, în care ai adăugat o lingură de ulei de măsline.

Apa caldă cu sare este o altă reţetă care te ajută că îţi „speli" intestinele şi pe care o poţi încerca dacă nu suferi de hipertensiune. Încălzeşte puţin un litru de apă şi adaugă apoi 2 linguriţe de sare de mare. Consumă acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol, cel mult 3 zile.

Alte avantaje ale detoxificării cu apă sunt reducerea semnelor îmbătrânirii şi estompearea aspectul de coajă de portocală, specific celulitei.

2. Sfecla roşie

Te gândeşti la ea doar ca variantă de salată cu oţet, pe lângă felul principal de mâncare, însă sfecla roşie ar trebui introdusă cât mai des în alimentaţie, mai ales dacă vrei să scapi de toxine. Această legumă este renumită pentru fitochimicale şi pentru pentru mineralele conţinute, care purifică sângele şi ficatul. Consumată ca salată sau ca suc proaspăt, înainte de mesele principale ale zilei, sfecla roşie îţi garantează o detoxifiere ca la carte.

3. Varza

Pe lângă eliminarea toxinelor, varza curăţă ficatul, reduce colesterolul şi îţi garantează şi un tranzit intestinal bun, deci este bine să o consumi cât mai des dacă, de exemplu, suferi de constipaţie cronică. Sucul de varză proaspăt conţine vitamina C şi K, acid folic, calciu şi magneziu, dar şi o enzimă implicată în detoxifiere, benefică şi pentru stomac. Consumă suc de varză proaspăt înainte de fiecare masă principală.

4. Usturoiul

Consumă des usturoi, pentru că stimulează ficatul să producă enzime cu efect detoxifiant, eliminând reziduurile care rămân la nivelul aparatului digestiv. În plus, usturoiul stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral, antibiotic şi antiseptic.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net