Ţi-e mereu foame? Uite ce-i de făcut!

Aveţi momente când vreţi să devoraţi frigiderul? Foamea poate apărea de multe ori în aceeaşi zi dacă nu respectaţi câteva reguli de bază ale alimentaţiei. Iată câteva soluţii care ne ajută să nu mai mâncăm „haotic” şi, astfel, să riscăm tulburări digestive.

Mâncaţi încet

Chiar dacă stomacul se umple cu fiecare înghiţitură de mâncare, procesarea informaţiilor în organism durează încă circa 20-30 de minute în plus. Aşa că abia după această perioadă vă veţi simţi cu adevărat sătui.

Consumaţi salată de cartofi!

Cartofii albi nu sunt chiar demonii dietei, aşa cum suntem obişnuiţi să credem. Cartofii conţin un tip de amidon care acţionează mai mult ca o fibră, odată ajunsă în sistemul digestiv.

Află și alte reguli alimentare care te pot ajuta pe clicksanatate.ro

Loading...

Citește și

  • În dieta gravidelor trebuie incluse toate substanţele nutritive, mai ales acidul folic. În principiu, nu e nevoie de mari modificări ale dietei în cazul gravidelor. Însă, dacă se constată anumite carenţe nutriţionale, alimentaţia trebuie adaptată cu ajutorul medicului.

  • Temperaturile ridicate ne moleșesc, ne dau dureri de cap și cresc nivelul de stres din organism. Pentru a ne menține energici pe tot parcursul zilei este necesar să acordăm o atenție deosebită alimentației.

  • Ştiai că 30% dintre semenii tăi au un nivel ridicat de colesterol şi se expun riscului unui atac de cord? Pentru a nu te număra printre ei află cum poţi reduce colesterolul prin alimentaţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1