Te simţi lipsit de energie? Mănâncă multe migdale!

Citeste tot despre: 

Simţi că ai nevoie de un plus de energie? Nu mai cere o cafea sau o ciocolată. Cofeina şi zahărul ne oferă energia de care avem nevoie, dar doar pe moment, pentru că efectul lor dispare subit şi ne lasă lipsiţi de vlagă. Iată 9 alimente care vă pot creşte nivelul de energie şi vă pot îmbunătăţi starea de spirit şi productivitatea.

1. Migdalele

Sunt gustările ideale pentru creşterea nivelului de energie, deoarece sunt pline de vitamina E şi magneziu. Totodată, ele au o mulţime de proteine care ne ajută să ne menţinem energia zilnic.

2. Somonul

Un studiu publicat de specialiştii americani în nutriţie a demonstrat că acizii graşi şi omega-3 conţinuţi de acest peşte pot îmbogăţi starea de spirit, eliminând depresia.

3. Condimentele

Ierburile aromate utilizate în bucătărie pot ajuta la întărirea metabolismului, asigurând energia necesară în fiecare zi. În plus, unele condimente ajută la îmbunătăţirea simţurilor.

4. Iaurtul grecesc

Este o alternativă bună pentru iaurtul obişnuit deoarece are mai multe proteine şi mai puţină lactoză şi carbohidraţi. Astfel, te vei simţi mai sătul datorită proteinelor care acţionează încet.

5. Popcornul

Este bogat în fibre şi carbohidraţi, dar sărac în calorii. Popcornul este una dintre gustările care au cea mai mare capacitate de a creşte nivelul de energie în rândul copiilor.

6. Legumele cu frunze verzi

Salata sau spanacul îţi vor asigura un nivel energetic ridicat, mulţumită conţinutului ridicat de fier. Consumul regulat poate alunga astfel oboseala acumulată zilnic.

7. Cerealele integrale

Conţin mulţi carbohidraţi, asigurând o eliberare constantă de energie de-a lungul zilei. Aşadar, consumul cerealelor integrale la micul dejun asigură „combustibil" pentru o zi întreagă.

8. Afinele

Ele sunt pline de antioxidanţi. Studiile au indicat că afinele au rol important asupra funcţiilor cognitive şi asupra capacităţii mentale.

9. Ouăle

Sunt bogate în proteine, care asigură o sursă stabilă de energie. În plus, ele sunt bogate în vitamina B.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1