Te lupți cu răceala? Iată cele mai bune ceaiuri care te vindecă de această afecțiune

ceai-flori-tei.jpg

raceala, ceaiuri bune pentru raceala, cele mai bune ceaiuri antiraceala
Ceaiul de tei scade febra și ameliorează durerile de gât
foto: Pixabay

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Afecțiunile respiratorii se răspândesc mai mult odată cu instalarea vremii reci. Strănuți des, te doare capul și te simți moleșit? E clar, răceala bate la ușă! E timpul să lași plantele să acționeze! Iată câteva ceaiuri care te ajută să te simți mai bine!

Ceaiul de muşeţel este ideal în combaterea gripei, deoarece are acțiune calmantă, dezinfectantă, antiiflamatorie și antialergică. Ameliorează durerile de cap și de gât, reduce efectele rinitei alergice, este un somnifer natural și reduce starea de iritabilitate.

Ceaiul de ghimbir poate fi aliatul tău în lupta cu bronşita. Se consumă cu miere şi suc de lămâie.

Ceaiul de busuioc ajută organismul să învingă boala. Are efect antiinflamator, scade febra şi calmează durerea de gât.

Ceaiul de tei scade febra şi vindecă afecţiunile gâtului. Pe lângă asta, poate acţiona ca un sedativ, te face să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor noaptea.

Ceaiul de soc elimină toxinele din organism, dar este util şi dacă te simţi răpus de o răceală de sezon. Ba mai mult, poate vindeca şi sinuzita.

Ceaiul de cimbru face minuni pentru sistemul respirator.  El tratează astmul, bronşita şi stimulează sistemul nervos.

Ceaiul de coji din ceapă poate fi socotit un adevărat elixir minune. Faimoasa băutură, care se obţine din două cepe ce se fierb cu tot cu coajă în 1, 5 litri de apă, alungă răceala şi durerile de cap.

Ceaiurile se beau călduțe, nu fierbinți

Ceaiurile din aceste plante se consumă călduțe, în jur de trei-patru căni pe zi, îndulcite cu miere. Prin conținutul deosebit de valoros (glucoză, fructoza, enzime, vitamine, săruri minerale, acizi organici), mierea are proprietăți antibacteriene și antivirale, de stimulare a imunității generale și de refacere a organismului. Pentru stimularea imunității este bine să bei trei-patru căni pe zi cu ceai din fructe de pădure – măceșe, cătină, afine, coacăz-negru – sursă excelență de vitamine și antioxidanți. Ceaiul de hibiscus are și el efecte imunostimulatoare (două-trei căni pe zi).

Mai citește și:

https://www.click.ro/utile/sanatate/ceaiuri-pentru-bunastarea-organismului-ce-trebuie-sa-bei-pentru-relaxare-sau-pasiune

Ceaiul din frunze de gutui, remediu pentru răceli

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Nimic nu te ajută mai mult să-ţi întăreşti imunitatea decât acest miracol al naturii care se numeşte propolis. În plus, el vindecă afecţiunile respiratorii. Citeşte în revista „Click ! pentru femei" ce alte virtuţi terapeutice mai are!

  • Toamna începe să se instaleze şi, odată cu ea, ne aşteptăm şi la răceli şi viroze de sezon. Cum le prevenim? Cu o cană de ceai cald pe zi. Iată care sunt cele mai indicate infuzii pentru acest anotimp.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5