Te deranjează lumina? Uite ce poţi face

Citeste tot despre: 

Chiar dacă soarele n-a avut exclusivitate pe cer în această perioadă, în zilele de vară, ochii sunt foarte sensibili din cauza luminii puternice. Despre leacurile împotriva fotofobiei, ne vorbeşte specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu.

Fotofobia reprezintă senzaţia neplăcută apărută la contactul cu lumina şi cauzată de afecţiuni oftalmologice, migrene. Poate fi însoţită şi de lăcrimare. Iată ce e de folos.

Comprese cu ceai de anemone

Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de flori la 250 ml apă clocotită.

Se lasă la infuzat 5 minute, se pun comprese şi se fac spălături cu lichidul obţinut, de 3-4 ori pe zi, atât în perioada apariţiei simptomului, cât şi în perioadele dintre ele, minimum 3 luni. Acest ceai calmează şi limpezeşte ochii.

Cură cu infuzie de crăiţe

Infuzia de crăiţe este foarte apreciată când vine vorba despre afecţiuni ale ochilor. Pentru fotofobie, preparaţi un ceai din 1 linguriţă de flori la 250 ml apă clocotită.

Se infuzează 3 minute, se bea o cană pe zi şi se fac şi spălături şi comprese de 2-3 ori pe zi timp de o săptămână.

Spălături cu decoct de pătrunjel

De multe ori, fotofobia sau afecţiunile uşoare ale ochilor pot produce lăcrimare. Scapă de ea cu decoct din 10 g de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă.

Se fierbe 15 minute şi se foloseşte sub formă de spălături şi comprese, efectuate de două ori pe zi, atâta timp cât este nevoie.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1