Te-ai ars la plajă? Dă cu gin rece pe piele!

23-sanatate-shutterstock_19.jpg

Foto: Shutterstock

Concediul de vară al familiei este perioada cea mai frumoasă a anului. Dar, preocupaţi de alte griji, uităm că razele soarelui sunt cei mai periculoşi duşmani ai sănătăţii noastre.

Temperaturile caniculare, razele UV şi nisipul fierbinte sunt factori care acţionează negativ asupra întregului organism. Uitaţi de cremele şi soluţiile scumpe din comerţ. Remediile se află chiar în frigider şi în cămară. Simple produse, precum untul, cartofii, cuburile de gheaţă sau laptele repară părul deteriorat sau alungă durerile musculare.

Gheaţa poate atenua durerile musculare, mâncărimile şi înţepăturile de insecte. Ea poate reduce vânătăile, ajută la oprirea sângerării şi calmează durerea, inclusiv cea de dinţi.

Arsurile solare ne pot transforma vacanţa într-un coşmar. Ele se pot vindeca aplicând pe piele, direct de la frigider, iaurt natural, felii de cartofi, felii de castraveţi şi pliculeţe de ceai, dar şi cu comprese cu gin rece. 

Înţepăturile de insecte se vindecă cu praz rece, castraveţi sau ceapă rece. Se acoperă cu un bandaj şi se lasă un timp ca să acţioneze.

Părul deteriorat se repară cu unt. Podoaba capilară nu va avea un miros tocmai plăcut, dar masajul cu unt acţionează ca un balsam, care va vindeca rapid firul de păr uscat.

Durerile de cap dispar cât ai spune peşte cu felii reci de cartof aplicate pe frunte.

Sughiţurile nu-ţi dau pace? Scapă de ele cu o felie de lămâie sau un cub de gheaţă, pe care să le ţii câteva minute în gură. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Aţi gătit de zor în ultimele zile şi, din cauza cuptorului prea încins, v-aţi ales cu arsură dureroasă şi inestetică? Dacă acordaţi primele îngrijiri, durerile vor trece. Specialistul Click!, dr. Mircea Tampa, dermatolog, ne spune cum să ne îngrijim astfel de răni.