Sunt femeile gravide mai predispuse la coronavirus? Ce recomandări au medicii

Ultima actualizare:

    Pentru a reuși să rămâi însărcinată, informează-te din surse sigure și mergi la medic!foto: arhiva Click!
Pentru a reuși să rămâi însărcinată, informează-te din surse sigure și mergi la medic!foto: arhiva Click!

Femeile gravide au trecut prin momente dificile lunile trecute, când accesul la medic a fost relativ restricționat, cu excepția urgențelor. Măsurile actuale nu mai sunt atât de drastice, încă, cu toate acestea, este bine să facem cunoscute câteva lucruri care cu siguranță le va face viața mai ușoară celor care poartă un copil în pântec. Pentru acestea, am stat de vorbă cu dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Sunt femeile însărcinate predispunse din cauza imunității mai scăzute?

„Chiar dacă femeile gravide au o imunitate ceva mai slabă, ele nu fac parte din categoria de risc, decât dacă au și alte patologii asociate, independente de sarcina în evoluție”, ne-a precizat dr. Andreas Vythoulkas, care a continuat cu cele mai importante sfaturi pentru gravide, în această perioadă.

Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate
Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate
  • Evitați deplasările inutile, mai ales cele în spații închise și aglomerate!
  • Cât mai puțin stres! Este o perioadă stresantă, iar stresul nu face bine unei femei gravide. De aceea, medicul recomandă cât mai puțin acces la informațiile zilnice – de cel mult două ori pe zi este o expunere suficientă. În rest, este timpul pentru cât mai multă odihnă, pentru filme și cărți bune, pentru companie plăcută și gânduri pozitive.
  • Hidratarea corespunzătoare este indicată pentru evitarea infecțiilor urinare, care sunt mai frecvente atunci când vorbim despre o femeie gravidă. Consumul a doi litri de apă plată pe zi ar putea ține la distanță astfel de neplăceri.
  • Alimentați-vă corect! Nu săriți peste mese, consumați alimente diversificate și sigure, nu consumați carne crudă, lactate nepasteurizate și nici brânzeturi cu mucegai. Aportul de calorii ar trebui obținut din proteine și lactate de calitate, legume și fructe din belșug.
  • Nu consumați alcool, chiar dacă, pentru o clipă, vi se pare potrivit contextul. În sarcină, alcoolul este complet interzis.
  • Urmăriți online cursuri pentru gravide. De asemenea, un jurnal de sarcină folosește și pentru umplerea timpului, dar poate conține informații relevante și pentru medic, pe care în timpul unei conversații telefonice le-ați putea uita.
  • Nu folosiți automedicația. Pe perioada sarcinii, chiar orice medicament trebuie verificat cu medicul curant.
  • Pentru orice modificare a stării normale, luați legătura cu medicul care vă urmărește sarcina.
  • Plimbările în spații sigure și în care nu există aglomerație sunt binevenite, pentru că se știe că mișcarea face bine unei femei însărcinate.
  • E bine să mai știți că înainte de internarea pentru naștere, trebuie să faceți un test pentru depistarea covid-19. 
  • Alăptarea este benefică pentru nou-născut, chiar și în cazul în care mama este infectată sau este doar suspectă. Noul coronavirus nu trece prin sânge și, implicit, nu poate fi transmis bebelușului prin lapte.
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net