Sucul de ţelină te scapă de stres

Ţelină! E doar o legumă de pus în mâncare! Asta e cuvântul care-ţi vine să-l rosteşti când auzi de ea. Însă, este şi o plantă medicinală cu proprietăţi deloc de neglijat.

Scade colesterolul

Acest lucru a fost demonstrat în urma unor teste făcute pe animale. Într-o perioadă de opt săptămâni, extractul de ţelină s-a dovedit că a făcut miracole.

Combate depresia

Ţelina e recunoscută pentru capacitatea de a reechilibra sistemul nervos, fiind folosită ca şi remediu împotriva tulburărilor ca depresia, nervozitatea. Seminţele de ţelină, consumate sub formă de infuzie, au efecte calmante, sedative, tranchilizante.

Efect afrodiziac

În popor, ţelina e cunoscută ca fiind un remediu împotriva impotenţei. Se pare că această reputaţie de stimulent sexual i se trage de la efectele sale vasodilatatoare. În plus această legumă conţine numeroase vitamine, săruri minerale cu rol important în refacerea şi reglarea funcţiilor sexuale.

Reduce hormonul de stres

Ţelina conţine anumiţi compuşi care relaxează pereţii arterelor, astfel că sângele poate circula prin vase la o presiune mai mică. Ei reduc nivelul hormonului de stres, unul dintre factorii care determină constricţia vaselor de sânge.

Reduce hipertensiunea

E o plantă cu o valoare energetică remarcabilă datorită conţinutului bogat în vitamine (A, B, C, K), minerale (magneziu, fier, cupru, iod, mangan, calciu) şi acid folic. Potasiul şi calciul din compoziţie, precum şi efectul său diuretic joacă un rol important în prevenirea hipertensiunii arteriale.

Ameliorează durerile reumatice

O cură cu suc de ţelină e eficientă împotriva reumatismului, artritei şi gutei. E bine să consumi o jumătate de pahar pe zi în care se adaugă o linguriţă de suc de lămâie, 15-20 de zile.

Loading...