Sucul de castraveţi are calităţi terapeutice

suc_de_castravete.jpg

castraveti, suc de castraveti, remedii suc de castraveti, preparare suc de castraveti
Sucul de castraveţi ajută la pierderea în greutate întrucât susţine digestia, reduce pofta de mâncare şi favorizează topirea grăsimilor.
www.clicksanatate.ro

Bogat în vitamine şi alte nutrimente, sucul de castraveţi este alegerea ideală când vrei să îţi hidratezi organismul cu o băutură hrănitoare, în special în sezonul cald.

Detoxifică organismul

Sucul de castravete stimulează eliminarea toxinelor din organism. În plus, ajută la pierderea în greutate întrucât susţine digestia, reduce pofta de mâncare şi favorizează topirea grăsimilor. Bogat în fibre, sucul de castravete poate fi inclus în diete. Cu puţine calorii, băutura are un conţinut de apă de 95%. 

Bun diuretic

Castraveţii conţin o cantitate mare de apă care ajută la înlăturarea rezidurilor din organism. Administrat intern, sucul de castravete are rol depurativ, diureza fiind însoţită de dizolvarea acidului uric şi al uraţilor, aşadar este util în afecţiuni precum litiaza renală, guta şi artrita. Mărunţeşte calculii renali dacă este folosit în combinaţie cu sucul de morcovi şi ridiche. Este uşor laxativ şi ajută la calmarea colicilor şi la combaterea constipaţiei. 

Energizant natural

Deficienţa vitaminelor din complexul B duce, deseori, la oboseală, iritabilitate şi capacitate de concentrare scăzută.  Bogat în vitamine din complexul B, sucul de castravete acţionează ca un stimulent asupra organismului, oferind energie. Poţi bea câte 1 pahar de suc de castravete în fiecare dimineaţă, o săptămână. 

Află pe clicksanatate.ro și alte beneficii ale sucului de castravete

Cum recunoști un atac de cord

De ce scrâșnim din dinți: cauze și tratament 

 

Loading...

Citește și

  • Minune în serele cercetătorilor buzoieni! Un castravete mexican, cu proprietăţi curative, aclimatizat de horticultori, a ajuns deja în pieţele din Buzău. Planta va fi “mană cerească” pentru cei dependenţi de insulină.

  • Se ştie că mâncarea influenţează modul de funcţionare al organismului. Cercetătorii au demonstrat că anumite alimente menţin ochii sănătoşi. Printre cele mai indicate sunt morcovii, castraveţii, peştele, spanacul şi ouăle.