Studiu. Vitamina D şi efectul major în prevenirea cancerului de sân

shutterstock_579953914.jpg

Care este categoria de vârstă la risc să dezvolte cancer mamar, în caz de deficit de vitamina D @Shutterstock
clickpentrufemei.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Un studiu recent scoate la iveală un nou motiv pentru a avea o dietă echilibrată, bogată în vitamine şi minerale. În acest sezon, una dintre cele mai importante întrebări este dacă avem suficientă cantitate de vitamina D în corp, mai ales că un număr mare de bolnavi de COVID-19 prezintă niveluri scăzute de vitamină şi sunt la risc să facă forme severe ale infecţiei. Însă un nou studiu sugerează că vitamina D are un impact major şi în prevenirea cancerului de sân.

Beneficiile vitaminei D par departe de a fi descoperite în intregime. Un nou studiu privind sănătatea femeilor poate indica încă un efect pozitiv al vitaminei D pentru sănătate. Cercetătorii au pus sub lupă o zonă cu „risc crescut de cancer mamar‟ şi au descoperit o legătură specifică între boală şi deficitul nutriţional.

În ultima ediţie a revistei „Nutrition and Cancer‟, trei cercetători în genetică şi biochimie din Pakistan au publicat rezultatele studiului, în care afirmă că femeile pakistaneze: „prezintă un risc crescut de cancer de sân‟. Ei au observat, de asemenea, că deficienţa de vitamina D reprezintă „un factor adesea ignorat‟ în ceea ce priveşte apariţia bolii, „în ciuda unei asocieri puternice‟ a deficiului cu declanşarea tumorilor mamare.

Citește aici continuarea.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5