Studiu: Riscurile dietei mediteraneene

Citeste tot despre: 

Deoarece dieta mediteraneeană stimulează producerea de colesterol „ bun" are adepţi în lumea întreagă. Un studiu recent a dovedit însă că acest regim alimentar poate să fie sănătos pentru unii şi să facă rău altora.

La unii pacienţi care au suferit atacuri cardiace se pot produce mutaţii genetice, iar această dietă poate să crească riscul ca aceşti bolnavi să se confrunte şi cu alte complicaţii cardiace.

Mai mult, studiul precizează că la aceşti pacienţi s-a observat nu numai o creştere a valorii colesterolului „bun", dar şi un nivel ridicat de proteine CRP (proteina C reactivă) în sânge care provoacă inflamaţii." Unele decese şi atacuri cardiace semnalate în ultimii ani s-au produs în rândul persoanelor care au urmat dieta mediteraneeană.

În cazul acestor pacienţi, dieta mediteraneeană s-a dovedit a fi o sabie cu două tăişuri", a precizat profesorul James Corsetti de la Universitatea Rochester din New York.

Pentru a evidenţia producerea mutaţiilor genetice în rândul persoanelor care au avut astfel de probleme, profesorul Corsetti a pledat pentru efectuarea unui set de analize suplimentare şi pentru o „personalizare" a dietei.Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1