Ghimbirul combate greaţa din timpul sarcinii

Ghimbir.jpg

Ghimbir
Ghimbirul consumat cu moderație poate diminua grețurile femeilor însărcinate
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Ghimbirul nu este doar un condiment foarte apreciat în bucătăria asiatică, ci şi o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate. Consumat în cantităţi mici, un gram de ghimbir uscat este foarte eficient în tratarea stărilor de greaţă care însoţesc deseori primele luni de sarcină.

Este foarte important acest aspect, spun specialiştii, pentru că medicamentele alopate administrate în această etapă, au şi efecte adverse. În urma unui studiu pe această temă, care s-a efectuat într-un spital din California, cu participarea a 120 de voluntare, cercetătorii au constatat efectele excelente ale ghimbirului în perioada prenatală, dar şi după naşterea prin cezariană.

Participantelor la studiu li s-a administrat, zilnic, ghimbir (câte cinci grame de ghimbir proaspăt sau câte un gram de plantă uscată). La scurt timp, specialiştii au constatat o îmbunătăţire a stării de sănătate a tuturor subiecţilor: în general, senzaţia de greaţă s-a diminuat simţitor, iar în unele cazuri, greaţa a dispărut complet.

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina ayurveda, ne dezvăluie astăzi secretele plantelor recomandate de tradiţia vindecătoare a medicinii tradiţionale indiene.

  • Rădăcina de ghimbir este deosebit de aromată, având un gust atât picant, cât şi dulce şi o savoare deosebită. Pe lângă aceste calităţi, are şi efecte curative. Iată care sunt acestea.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5