Consumul redus de sare ne prelungeşte viaţa

Sare.jpg

Bol cu sare
Consumul excesiv de sare, un pericol pentru sănătate
Foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Consumul moderat de sare este un tonic pentru sănătate. Mai mult, cei care respectă această indicaţie medicală chiar îşi salvează viaţa. Concluzia acestui studiu britanic a fost publicat recent în revista „BMJ Open”.

Echipa de cercetători a studiat obiceiurile alimentare ale unui număr impresionant de subiecţi: 31.500 persoane, pe parcursul a nouă ani. Pe parcursul cercetării, aportul de sare al subiecţilor a fost redus cu 15%.

Concluzia studiului a fost impresionantă: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu 42%, iar coronopatiile şi maladiile vasculare au scăzut cu 40%. Autorii studiului menţionează că, deşi rezultatele acestui studiu sunt încurajatoare, la acest capitol munca de convingere a medicilor nu este uşoară, deoarece opt bărbaţi din zece şi şase femei din zece continuă să consume prea multă sare, depăşind cantitatea ideală de sare de 5 grame pe zi, recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Loading...
 
 

Citește și

  • Iei tot felul de medicamente, dar ştiai că o simplă cură cu argilă te poate feri de multe afecţiuni? Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câte calităţi terapeutice are aceasta!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1