Studiu. Asimptomaticii prezintă aceeași cantitate de coronavirus precum pacienții simptomatici

coronavirus-romania.jpg

coronavirus romania
Oamenii de știință chinezi au ajuns la o concluzie surprinzătoare
Sursă foto: Arhivă Click!

Cercetătorii continuă să studieze noul virus, care se manifestă în întreaga lume. Un studiu recent al oamenilor de știință oferă informații despre cei care poartă virusul, însă sunt asimptomatici. Studuiul efectuat pe 303 persoane din Coreea de Sud arată că 29% dintre persoanele infectate cu coronavirus nu au prezentat niciodată simptome, dar au purtat aceeași cantitate de virus ca persoanele simptomatice.

Studiul, condus de Seungjae Lee de la Universitatea Soonchunhyang și publicat joi în revista americană Jama Internal Medicine, s-a concentrat pe un focar de contaminare din Coreea de Sud și a avut loc în luna februarie. Autoritățile au decis să plaseze cazuri pozitive cu puține sau fără simptome în izolare într-o clădire a căminului guvernamental, unde medicii și asistentele le-au monitorizat simptomele și le-au testat încărcătura virală în mod regulat. Grupul era format din tineri, cu media de vârstă aproximativ de 25 de ani.

Concluziile studiului

Concluziile la care au ajuns medicii care i-au supravegheat îndeaproape pe cei participanți la cercetare au fost uimitoare.
Din 303 persoane, 89 nu au prezentat niciodată simptome, o proporție de 29%. Din moment ce oamenii au fost blocați până când au fost testați negativ, personalul medical a putut face diferența între cazurile pre-simptomatice de adevăratele cazuri asimptomatice. De fapt, 21 de persoane s-au prezentat inițial ca fiind pozitive pentru coronavirus și fără simptome, dar au sfârșit prin a avea simptome ușoare.

Așadar, pricipala concluzie a oamenilor de știință este că pacienții asimptomatici posedă cantități similare de concentrație de virus precum cei simptomatici, informează Hotnews.ro.

Prezența particulelor virale nu înseamnă, obiligatoriu, că persoana infectată a fost contagioasă

persoane-care-poarta-masti-chirugicale.jpg

persoana cu masca chirurgicala
Studiul a afost efectuat pe un grup de pacienți tineri, în cursul lunii februarie
Sursă foto: InquamPhotos

Găsirea de particule virale reziduale în nas, gât sau plămâni nu indică, totuși, în mod neaparat că aceste persoane au fost contagioase.Aceasta este una dintre marile întrebări ale pandemiei: câte cazuri asimptomatice sunt vectori ai virusului? Pe de o parte, nu tușesc, dar pe de altă parte, nu se plasează în izolare și continuă să se afle în contact cu alte persoane, subliniază autorii cercetării.
Loading...
 
 

Citește și

  • Mai multe studii făcute pe noul coronavirus au arătat faptul că acesta nu a fost conceput în laborator, așa cum s-a vehiculat în ultimele săptămâni. Rezultatele analizei genetice a coronavirusului SARS-CoV-2 şi altor tulpini similare au „arătat clar că acesta nu este un virus fabricat sau manipulat în laborator”, au transmis cercetătorii de la Institutul Scripps într-un studiu publicat în Nature Medicine.

  • persoane pe strada care poarta masti chirurgicale de unica folosinta

    Sezonul de gripă 2020, care a debutat la sfârșitul acestei luni, a umplut spitalele, a închis școli și grădinițe, iar virusul a făcut deja patru victime. Ca să eviți îmbolnăvirile, ar trebui să știi, în primul rând, cum să folosești corect măștile și mănușile chirugicale de unică folosință. Iată cum le porți, unde le găsești și cât costă!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1