Strugurii şi prunele curăţă organismul

Ultima actualizare:

    Fructele şi legumele tomnatice îţi detoxifică organismul (foto: shutterstock)
Fructele şi legumele tomnatice îţi detoxifică organismul (foto: shutterstock)

Toamna este un anotimp intermediar în care corpul are nevoie să-şi reîncarce bateriile.

Fructele şi legumele tomnatice îţi detoxifică organismul şi te ajută să previi răcelile şi infecţiile sezonului rece.

Dacă treci printr-o perioadă mai relaxată la birou, poţi ţine o cură de 7 zile numai cu struguri, ce-ţi purifică rapid organismul, stimulând rinichii şi sistemul limfatic.

Revista „Click! pentru femei" îţi arată şi alte ponturi utile şi-ţi face un top al alimentelor detoxifiante.

Perele sunt bogate în fibre şi favorizează tranzitul intestinal.

Prunele au un bogat conţinut de antioxidanţi şi de potasiu, susbtanţe nutritive ce stimulează purificarea rinichilor.

Strugurii sunt bogaţi în antioxidanţi şi polifenoli, substanţe care activează procesul de detoxifiere.

Vinetele, datorită proprietăţilor lor diuretice, favorizează eliminarea grăsimilor din sânge.

Conopida conţine fibre şi potasiu şi stimulează drenajul rinichilor.

Broccoli conţine un cocktail de vitamine şi de oligo-elemente (potasiu, magneziu, calciu, vitamina C etc.) şi are un rol extrem de important în eliminarea toxinelor.

Varza conţine sulforafan, o substanţă care ajută la detoxifierea ficatului şi stimulează puternic producerea unor enzime hepatoprotectoare.

Mai citeşte vineri în revista Click! pentru femei:

- Marele horoscop de toamnă

- Cum îl ajuţi în primele zile de şcoală

Aşa arată meniul tău echilibrat

Micul dejun:

- 100 ml de suc de pere preparat în casă, suc ce va da „trezirea" întregului organism. - 30 g cereale integrale + 150 g iaurt obişnuit. - 200 ml ceai verde, neîndulcit

Prânzul:

- 150 g doradă sau păstrăv pe grătar cu o garnitură de conopidă şi broccoli preparate la aburi, fără sare. - 150 ml compot de prune, îndulcit cu miere.

Cină:

- 100 ml suc natural de ţelină şi morcov - are proprietăţi purificatoare. - 50 g orez integral pregătit la aburi cu o salată de andive.- 200 g struguri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net