Ştiaţi că unele condimente de vară sunt bune de leac?

Durerile menstruale îţi strică ziua? Schimbările vremii îţi dau ameţeli? Te vei simţi mai bine dacă vei încerca tincturile sau ceaiurile din condimente de vară!

Busuiocul, antiinflamatorul bunicii

Pe vremea romanilor, busuiocul era considerat o plantă magică, fiind denumit „iarba dragostei şi a fertilităţii“ (o femeie care dormea cu o rămurică de busuioc rămânea însărcinată mai uşor).

Tot de atunci i-au fost probate calităţile terapeutice. Pentru cistite, ca antiinflamator, se beau câte trei căni cu ceai, timp de două săptămâni, dintr-o linguriţă de frunze mărunţite. Calmează durerile. Iar dacă te-a prins răceala, poţi încerca aceeaşi reţetă!

Tarhonul spulberă durerile de cap

În mâncăruri, tarhonul stimulează pofta de mâncare şi digestia. Pentru regenerarea ficatului, poţi face o cură cu ceai de tarhon, dintr-o linguriţă de frunze uscate, la o cană cu apă clocotită.

Se beau trei căni pe zi, două săptămâni. Pentru durerile de cap sau cele reumatice, poţi face frecţii cu un macerat din două linguri de frunze şi o jumătate de pahar cu oţet de vin. Se acoperă şi se lasă 8-10 zile la loc întunecos. Se pot face frecţii de două ori pe zi.

AFLĂ AICI CU CE ALTE CONDIMENTE POŢI TRATA ANUMITE BOLI


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1