Stai prea mult pe scaun la birou? Rişti să faci cancer!

CLIIMA20120124_0087_1.jpg

Fumatul şi şezutul în fund la birou sunt cele mai nocive obiceiuri
Citeste tot despre: 

Decât să tratezi, mai bine te fereşti, spune un vechi proverb românesc. De aceeaşi părere sunt şi cercetătorii americani care ne învaţă cum să evităm prin gesturi simple apariţia cancerului.

1. Aveţi grijă să nu vă lipsească multivitaminele şi antioxidanţii din organism, nu ingerând medicamente, ci mâncând fructe, salate şi legume crude. Nu vă bazaţi pe „sucurile naturale" din comerţ, care vă promit un plus consistent de vitamine!

Majoritatea conţin îndulcitori, coloranţi şi conservanţi artificiali.

2. Fumatul şi şezutul în fund la birou sunt cele mai nocive obiceiuri care duc la apariţia cancerului.

De aceea, renunţaţi la fumat şi faceţi exerciţii dimineaţa, staţi cât mai mult în picioare în timpul zilei şi dezmorţiţi-vă frecvent încheieturile.

Exerciţiile fizice dinamizează activitatea metabolică a organismului, spre deosebire de sedentarism, care duce la creşterea nivelului de trigliceride în organism, a colesterolului, ridică tensiunea şi măreşte pofta de mâncare.

3. Renunţaţi la tocuri înalte! Acestea afectează circulaţia sangvină şi parametrii de motricitate şi metabolism ai organismului, fapt ce duce la propagarea infecţiilor în organism.

4. Faceţi vaccinuri! „Nu aveţi nevoie de infecţii în organism pentru care nu aveţi anticorpi. De aceea profitaţi şi vaccinaţi-vă", susţin specialiştii.

5. Mâncaţi fructe multe şi aveţi grijă la pastilele cu beta caroten, vitamina E şi vitamina C! De cele mai multe ori, consumul exagerat al acestora duce la apariţia bolilor cardiace şi slăbirea sistemului imunitar.

6. Nu uitaţi că somnul reface organismul! Homeostaza este esenţială în adaptarea corpului la un ritm stresant de muncă. De aceea se recomandă un somn de 7-8 ore pe noapte, cu un orar fix.

Loading...