Fasolea verde, recomandată diabeticilor. Leguma combate și deficitul de fier

Ultima actualizare:

    Fasolea verde are o mulțime de proprietăți de mare ajutor pentru sănătateFoto: pixabay.com
Fasolea verde are o mulțime de proprietăți de mare ajutor pentru sănătateFoto: pixabay.com

Fasolea verde este înzestrată cu proprietăţi terapeutice remarcabile, iar nutriţioniştii europeni o compară cu o farmacie foarte bine aprovizionată cu “tonice” naturale.

În compoziția sa, fasolea verde deține rezerve de vitamine (C, B1, B2, B3, B6,B9),  minerale (magneziu, potasiu, nichel, litiu, cobalt, crom, fier), triptofan şi de aminoacizi.

„Referindu-ne la această legumă valoroasă, trebuie să amintim puterea hipoglicemiantă a păstăilor sale, denumită din acest motiv şi „mâncător de zahăr”. În această privință, fasolea verde împiedică absorbţia zahărului, fiind o sursă de proteine fără grăsimi. Mai mult, puține persoane știu că leguma aceasta este un remediu deosebit de important într-o serie de boli: diabet, afecţiuni renale, cardiovasculare, pulmonare, oculare, cistite, fiind de un real folos şi persoanelor care se află în convalescenţă”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, în studiul:”Legumele care ne prelungesc viața”.   

Persoanele care manifestă un deficit de fier trebuie să consume fasole verde mai des, sub formă de salată, deoarece conţine de două ori mai mult fier decât spanacul. Denumită şi „carnea săracului”, fasolea verde este o sursă valoroasă de proteine asemănătoare cu lintea.

Fasolea verde, indicată în curele de slăbire

Deoarece are  un conţinut redus de calorii (43 / la 125gr), fasolea verde  este un aliment de bază în curele de slăbit. Totodată, preparatele din fasole verde au efect diuretic, favorizând  eliminarea apei din organism.

Fasolea verde, o sursă valoroasă de magneziu

Ca şi bananele, această legumă are un conţinut bogat de  magneziu    (28 mg/100 g), un important factor care intervine în menţinerea echilibrului psihic.  De fapt, magneziul din compoziţia acestui soi de fasole are un rol antidepresiv. În acelaşi timp, vitamina  B1, conţinută de fasolea verde, contribuie la buna funcţionare a celulei nervoase.

Fasolea verde este dușmanul osteoporozei

Studiile recente realizate în Marea Britanie arată că vitaminele B5, B6 şi P, regăsite în compoziția acestei legume, împiedică pierderile de calciu din oase, combătând astfel osteoporoza. Şi specialiştii de la Academia Română, Secţia Medicală, au ajuns la o concluzie asemănătoare; astfel că cercetările efectuate în acest sens au dovedit că la 80% dintre persoanele care au consumat multă fasole în tinereţe şi la vârste adulte, riscul de osteoporoză sau de alte boli cauzate de lipsa de calciu, de potasiu şi de fier este foarte mic.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net