Spune-mi ce mănânci, să-ţi spun cum trăieşti: Dietă de post, care topeşte şi kilogramele nedorite

Ultima actualizare:

    Dieta de post
Dieta de post

Persoanele care urmează o dietă de post, dar şi cele care vor să slăbească au posibilitatea să alcătuiască o dietă sănătoasă care să conţină ceaiuri medicinale, cafea, cereale, fructe, vegetale de sezon, brânză tofu sau lapte vegetal.

Hrana trebuie repartizată în cinci porţii: câte o porţie la fiecare masă principală, iar între mese, la gustare, se consumă câte un fruct.

Iată meniul pentru o săptămână

Luni

La micul dejun: Un ceai sau o cafea îndulcite cu o linguriţă de zahăr invertit sau brun, două felii de pâine prăjită cu humus , o roşie şi trei -patru frunze de salată verde.

La ora 11 gustare : Un măr

La prânz: Mâncare de praz cu măsline, o roşie şi o felie de pâine prăjită.

La ora 17 gustare: O ceaşcă de ceai verde neîndulcit.

La cină: Frigărui dintr-un dovlecel şi două felii de tofu.

Marţi

La micul dejun: Un ceai sau o cafea îndulcite cu o linguriţă de zahăr brun sau invertit, două felii de pâine prăjită cu miere şi gem de măceşe sau fructe de pădure.

La ora 11 gustare : Un kiwi.

La prânz: Supă de praz, 5 ciupercuţe la grătar sau preparate cu morcovi la tavă şi o felie de pâine prăjită.

La ora 17 gustare :Un grepfrut

La cină: O salată asortată din roşii, salată verde, ardei gras, ceapă verde, ridichii de sezon, măsline, o felie de tofu, zeamă de lămâie şi condimente ( mărar şi cimbru).

Miercuri

La micul dejun: Un ceai sau o cafea îndulcite cu o linguriţă de zahăr invertit sau brun, două felii de pâine prăjită, humus şi lapte vegetal.

La ora 11 gustare: Un măr

La prânz : Paste cu legume : morcovi şi praz

La ora 17 gustare: Un măr

La cină: Mâncare de spanac sau supă de praz

Joi

La micul dejun: Un ceai sau o cafea îndulcite cu o linguriţă de zahăr brun sau invertit, două felii de pâine prăjită cu zacuscă şi o felie de tofu.

La ora 11 gustare: Un grepfruit.

La prânz: Orez fiert cu leurdă, mărar şi salată verde.

La ora 17 gustare: Un grapefruit

La cină: Salată de crudităţi din ţelină, leurdă, morcov, măsline, suc de lămâie şi o linguriţă de muştar.

Vineri

La micul dejun: Un ceai sau o cafea îndulcite cu o liguriţă de zahăr brun sau invertit, două felii de pâine prăjită, cu gem de fructe de pădure şi o cană de lapte vegetal.

La ora 11 gustare : Un măr

La prânz: Tocană de legume

La ora 17 gustare: Un grepfruit

La cină: Supă-cremă de legume cu crutoane

Sâmbătă

La micul dejun: Un ceai sau o cafea îndulcite cu o linguriţă de zahăr invertit sau brun, un bol de musli şi o felie de tofu

La ora 11 gustare: O ceaşcă cu suc de fructe

La prânz: O salată de crudităţi: un cartof fiert, ardei gras, salată verde, măsline, ulei vegetal şi puţin muştar.

La ora 17 gustare : O ceaşcă de ceai din fructe de pădure fără zahăr

La cină : Supă-cremă de legume sau supă de roşii cu crutoane

Duminică

Vă puteţi alcătui meniul cu preparatele preferate din timpul săptămânii.

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net