Cura cu seminţe de dovleac, cheia pentru o sănătate de fier

Seminte-dovleac.jpg

Seminte de dovleac
Semințele de dovleac sunt de ajutor în tratarea mai multor afecțiuni
Foto: pixabay.com

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Indiferent de soiul din care provin, de la soiul turcesc sau de la cel românesc, seminţele de dovleac sunt indicate în tratamentul unei game variate de afecţiuni, de la anemie, la probleme renale, hepatice şi cardiace.

Chiar dacă provin din soiuri diferite, semniţele de dovleac au proprietăţi terapeutice asemănătoare : sunt energizante, vermifuge, afrodiziace, sedative, laxative şi antianemice. O cură cu astfel de seminţe tratează afecţiunile prostatei, combate insomniile şi simptomele determinate de lipsa fierului.

De asemenea, terapia ţine la distanţă osteoporoza şi previne cancerul de prostată. Din aceste seminţe se extrage un ulei care purifică organismul şi calmează hiperexcitabilitatea nervoasă.

Seminţele de dovleac, remediu pentru stres şi insomnie

Deoarece sunt bogate în triptofan, un aminoacid esenţial pentru starea de sănătate, seminţele de dovleac sunt recomandate de specialişti ca remedii dovedite în combaterea stresului, anxietăţii şi insomniilor. Dacă te confrunţi cu insomnii repetate noapte de noapte, un ceai preparat din seminţe de dovleac este mai eficient decât un pumn de pastile.

Decoctul îl prepari dintr-o lingură de seminţe nedecojite, pisate şi dintr-o cană cu apă. Lasă ceaiul să fiarbă cinci minute. Când s-a mai răcit, îndulceşte-l cu miere şi bea-l cu o jumătate de oră înainte de culcare. Urmează tratamentul măcar 14 seri la rând.

Semințele de dovleac protejează inima

Specialiştii susţin că seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. Totodată, uleiul din seminţele de dovleac conţine acizi graşi polinesaturaţi care sunt un elixir pentru vasele de sânge.

O cură cu seminţe de dovleac ajută şi la refacerea muşchiului cardiac. Dacă vrei să-ţi protejezi inima, consumă zilnic 80-90 de seminţe crude, un interval de o lună. În acest timp, elimină din alimentaţie carnea grasă, grăsimile, preparatele prăjite, produsele de patiserie şi de cofetărie. Repetă cura de patru-cinci ori pe an.    

Semințele de dovleac combat furunculoza, seboreea şi mătreaţa

Ca tratament adjuvant, o cură cu seminţe de dovleac este indicată în caz de furunculoză, de seboree sau de mătreaţă. Un consum de câte 20 de seminţe crude pe zi, administrate înaintea mesei de prânz, asigură organismului necesarul de zinc pentru întrega zi.

În plus, vitamina A conţinută ajută la îmbunătăţirea vederii, la consolidarea oaselor, hrăneşte tegumentul, părul şi unghiile şi contribuie la întărirea imunităţii. În paralel cu această cură, trebuie respectat şi un regim alimentar.

Din dietă trebuie eliminate condimentele, grăsimile, cafeaua, băuturile alcoolice şi lactatele cu un conţinut ridicat de grăsimi. Tratamentul trebuie urmat, fără întrerupere, timp de trei luni.              

Leac şi pentru sănătatea prostatei

Datorită aportului de zinc, un mineral valoros pentru sănătatea prostatei,  seminţele de dovleac sunt indicate în toate afecţiunile acestei glande. Un leac foarte eficient se prepară astfel: se macină două linguri de seminţe cu coajă cu tot  prin maşina de tocat nuci, apoi se pun la fiert într-o cană de apă. Ceaiul se fierbe 15 minute. Se consumă câte două-trei căni pe zi, până la atenuarea simptomelor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Cura cu seminţe calmează durerile date de gută

O cură cu seminţe de dovleac este de mare ajutor bolnavilor de gută, deoarece contribuie la eliminarea excesului de acid uric din organism. Pentru calmarea durerilor, bolnavii de gută  trebuie să bea „lapte de bostan”, un remediu care şi-a dovedit eficienţa în timp.

O porţie din acest leac se prepară din şase linguri de seminţe pisate într-un vas de lut, peste care se toarnă, treptat, trei pahare cu apă clocotită. Laptele se strecoară, se stoarce bine terciul, iar din lichidul obţinut se bea câte un pahar înaintea meselor principale, un interval de o lună. Cura se poate repeta de patru ori pe an.         

Bine de ştiut!

În tratamentul contra viermilor intestinali se administrează câte o linguriţă de ulei din seminţe de dovleac amestecat cu tot atâta suc de lămâie.

De asemenea, uleiul obţinut din seminţele de dovleac poate fi adăugat în salate şi în piureuri. Consumat astfel, uleiul elimină toxinele şi purifică organismul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5