Soluţii pentru un Paşte fără probleme digestive

Ultima actualizare:

Persoanele care prezintă diverse afecţiuni la nivelul tubului digestiv se pot confrunta cu disconfort după mesele copioase de Sărbători. Din fericire, remediile din plante pot fi de mare ajutor în astfel de situaţii. Află care sunt acestea!

Turmericul previne îngrăşarea ficatului

În afară de curcumină, turmericul mai conţine, în concentraţii semnificative, fier, mangan şi potasiu. Turmericul este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanţi şi este de ajutor în prevenirea acumulării de grăsimi la nivelul ficatului, ceea ce ar putea duce la steatoza hepatică. Pe lângă atenţia sporită pe care trebuie să o acorzi alimentaţiei, dacă ai probleme de acest tip, poţi folosi pudra de turmeric ca remediu natural pentru eliminarea depozitelor de grăsime, preparând-o astfel: pune 500 ml de apă la fiert, adaugă o linguriţă de pudră de turmeric şi lasă să fiarbă amestecul 10 minute. După ce s-a răcit ceaiul, strecoară-l şi bea câte o cană cu ceai pe zi.

Muşeţelul combate refluxul gastroesofagian

Cu un efect cicatrizant, antispastic şi antiinflamator, muşeţelul este un aliat puternic împotriva refluxului gastroesofagian, afecţiune care se manifestă prin simptome precum arsuri, eructaţii (râgâieli), regurgitaţii şi senzaţie de arsură în piept. Ceaiul de muşeţel diminuează inflamaţia de la nivelul mucoasei tubului digestiv şi, totodată, îmbunătăţeşte digestia. Preapară ceaiul dintr-o linguriţă de plantă pe care o adaugi peste 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat cinci minute, apoi strecoară. Bea câte trei căni cu ceai pe zi, între mese.

Menta, eficientă în caz de bilă leneşă

Cunoscută în popor şi sub denumirea de izmă bună, menta contribuie la funcţionarea normală a tractului digestiv şi ajută în caz de bilă leneşă, stimulând secreţia şi eliminarea bilei. Simptomele bilei leneşe sunt reprezentate de durere în partea dreaptă sub coaste, balonare, greaţă, vărsături şi gust amar. Pentru atenuarea acestor simptome, prepară o infuzie dintr-o linguriţă de mentă uscată şi din 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 30 de minute, apoi strecoară ceaiul. Bea câte trei căni pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net