Soluții de leac cu care poți face gargară

Citeste tot despre: 

Indiferent că este vorba despre un „roșu în gât“, răgușeală, tuse uscată, amigdalită, durere de dinți sau despre halenă, pentru a le veni de hac, poți face gargară cu ceaiuri, cu apă sărată sau cu bicarbonat de sodiu, însă ai grijă să nu înghiți această soluție!

Soluții de leac cu care poți face gargară

Apa cu sare, dezinfectant natural

Una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru ameliorarea disconfortului de la nivelul gâtului este gargara cu apă sărată. Fiind un dezinfectant natural, sarea este și inamicul bacteriilor care determină durerile de dinți. Dizolvă o linguriță de sare în 250 ml de apă călduță. Poţi face gargară de mai multe ori, dar ai grijă la gâtul iritat.

Bicarbonatul usucă aftele bucale

Dizolvat în apă, bicarbonatul de sodiu calmează durerile de gât și este eficace în tratarea aftelor bucale. Pune o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă caldă și amestecă bine. Clătește gura cu această soluție, în fiecare zi, până ce simptomele dispar.

Oțetul te scapă de halenă

Oțetul, diluat cu apă, calmează durerile de gât, fiind util și în eliminarea respirației urât mirositoare (halenă). Pune o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă și fă gargară, de două ori pe zi sau după ce te speli pe dinți.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

8 remedii pentru acnee chistică pe care le poți face acasă

Ulei pentru dureri articulare, din două ingrediente

Loading...

Citește și

  • Durerile în gât creează întotdeauna disconfort. Ele ne dau bătăi de cap mai ales acum, în sezonul rece. Atunci când simţiţi în gât un ghem de spini, apelaţi mai întâi la remediile din cămară, pentru că de cele mai multe ori vă ajută să scăpaţi de starea de rău!

  • De când se ştie, Ionuţ Pârjol, de 22 ani, nu a luat medicamente. Când era mic, mama îi dădea să bea ceiuri fierbinţi.

  • Mierea şi propolisul "domnesc" la Cluj. "De când mă ştiu folosesc propolis. Mierea e bună la gât când eşti răcit, îţi revine vocea pe a doua zi", spune Suzana Pop (68 de ani).