Soluţii de leac cu care poţi face gargară

Citeste tot despre: 

Indiferent că este vorba despre un „roşu în gât“, răguşeală, tuse uscată, amigdalită, durere de dinţi sau despre halenă, pentru a le veni de hac, poţi face gargară cu ceaiuri, cu apă sărată sau cu bicarbonat de sodiu, însă ai grijă să nu înghiţi această soluţie! Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Muşeţelul reduce inflamaţiile

Gargara cu ceai din flori de muşeţel este indicată pentru calmarea durerilor cauzate de amigdalită. Prepară un ceai din două linguriţe de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat aproximativ 10 minute, apoi filtrează şi fă gargară, de trei ori pe zi.

Bicarbonatul usucă aftele bucale

Dizolvat în apă, bicarbonatul de sodiu calmează durerile de gât şi este eficace în tratarea aftelor bucale. Pune o linguriţă de bicarbonat într-un pahar cu apă caldă şi amestecă bine. Clăteşte gura cu această soluţie, în fiecare zi, până ce simptomele dispar. 

Cuişoarele, pentru dureri de dinţi

Cuişoarele au proprietăţi antibacteriene, tonice, antifungice şi analgezice – diminuează durerile de dinţi şi te scapă de respiraţia urât mirositoare. Fierbe cinci cuişoare, aproximativ trei minute, în 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară. Clăteşte gura, de două ori pe zi.

Apa cu sare, dezinfectant natural

Una dintre cele mai simple şi eficiente metode pentru ameliorarea disconfortului de la nivelul gâtului este gargara cu apă sărată. Fiind un dezinfectant natural, sarea este şi inamicul bacteriilor care determină durerile de dinţi. Dizolvă o linguriţă de sare în 250 ml de apă călduţă. Poţi face gargară de mai multe ori, dar ai grijă la gâtul iritat.

Gălbenelele calmează gâtul iritat

Remediile cu flori de gălbenele sunt recomandate pentru proprietăţile lor cicatrizanteşi antibacteriene. Infuzia de gălbenele este utilă persoanelor care suferă de afte, de gingivită, dar şi de alte inflamaţii ale cavităţii bucale. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de flori uscate la două căni de apă clocotită. După 15 minute, strecoară lichidul şi fă gargară de mai multe ori pe zi.

 

Loading...

Citește și