Socul, de ajutor în multe afecțiuni. Rețetă pentru cea mai bună socată

socata.jpg

socata flori de soc
Socata, băutura sezonului
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Terapia cu flori de soc combate peste 50 de boli. Afgecțiunile respiratorii, digestive, dermatologice, reumatice și oculare sunt doar câteva dintre problemele care se tratează cu ajutorul socului.

În studiile sale, fitonutriționistul Eugen Giurgiu, doctor în Biochimie, recomandă socul datorită conținutului său bogat în bioflavonoizi, mucilagii, acizi grași Omega 3 și Omega 6, ulei volatil, tanin și pectină. Preparatle din soc (infuzia, tinctura, maceratul la rece, socata) au efecte emoliente, antiinflamatoare, antiinfecțioase, diuretice, expectorante și detoxifiante.

Infuzia din flori de soc

Infuzia din flori de soc acționează împotriva răcelilor, bronșitei și bolilor de rinichi, dar s-a dovedit eficientă și în combaterea obezității, insufcienței cardiace și tulburărilor circulatorii.

Ceaiul preparat din fructe, scoarță și din rădăcini de soc produce diureză și o stare de relaxare generală.

Cum se administrează infuzia din flori de soc

Infuzia se prepară din două lingurițe de plantă uscată, care se lasă 10 minute într-o cană cu apă fierbinte. În afecțiuni respiratorii, zilnic, se consumă câte o cană de infuzie îndulcită cu miere, după fiecare masă principală.

Socata. Rețetă tradițională

Socata se prepară din șapte flori de soc, 10 litri de apă, două lămâi, un kilogram de zahăr, 10 boabe de orez, 10 cuișoare. Ingredientele se macerează vreme de 3-5 zile. Băutura se strecoară și se păstrează la rece. O cură de 18 zile cu câte 500 ml de socată revigorează întregul organism. Leacul este indicat și în afecțiuni ale sistemului nervos.

Loading...

Citește și

  • E vremea socului, floarea parfumată care aduce un plus de încântare momentelor noastre de relaxare. Fie că ne bucurăm de miros, de gustul unui ceai sau de acidulata socată, acestă plantă poate face minuni dacă profităm de scurta ei prezență, în lunile mai și iunie. Cu toții știm zeci de rețete de socată, dar azi v-o prezentăm pe cea a Elenei Băsescu, mezina fostului președinte Traian Băsescu și mamă a trei copilași .

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1