Soarele, benefic sau nu pentru acnee?

Deşi expunerea moderată la soare poate fi o bună soluţie pentru ameliorarea acneei, în exces soarele poate avea efecte nocive asupra problemelor tenului. Mai ales dacă ai ca destinaţie de vacanţă un loc însorit...nu uita că tenul acneic are nevoie de o protecţie specială împotriva soarelui.

Efectele benefice ale soarelui, doar o iluzie

Persoanele care suferă de probleme ale tenului au auzit cu siguranţă că soarele aduce beneficii în cazul acneei, prin faptul că ajută la tratarea mai rapidă a coşurilor. În plus, razele solare ajută la îmbunătăţirea vizilă a aspectului pielii.

Cu toate acestea, în urma mai multor studii, specialiştii dermatologi au observat că expunerea la soare în exces poate provoca mai mult rău decât bine în cazul persoanelor care suferă de acnee. Deşi în primă fază soarele ajută la uscarea pielii (respectiv a coşurilor) şi la obţinerea unui bronz uniform, ceea ce atenuează urmele acneei, riscul de recidivă şi de agravare a problemelor tenului sunt mari. Cea mai bună soluţie este să vă relaxaţi şi să vă bucuraţi de apa sărată a mării. Specialiştii susţin că cele două fac ca problemele tenului să se atenueze.

Unele tratamente cresc riscul de arsuri solare

Există medicamente împotriva acneei care pot sensibiliza şi mai mult pielea la lumina soarelui, ceea ce poate creşte riscul de apariţie a arsurilor solare chiar şi în cazul în care soarele nu este puternic. De regulă, tratamentele care conţin cicline (care au acţiune antibacteriană şi antiinflamatoare), peroxidul de benzoil (substanţă des întâlnită în medicamentele pentru tratamentul acneei) şi isotretinoinul (derivat din vitamina A) pot duce la sensibilizarea pielii.

Află continuarea de pe clicksanatate.ro


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1