Siropul de pătlagină te scapă de tuse!

Ultima actualizare:

    Cum să prepari cele mai bune leacuri naturiste
Cum să prepari cele mai bune leacuri naturiste

Când sistemul imunitar este scăzut, te poţi îmbolnăvi cu uşurinţă, iar perioada de refacere poate fi mai lungă decât în mod obişnuit. Terapia cu siropuri din plante te ajută să scapi mai repede de neplăcerile cauzate de vremea rea. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum să le prepari.

Sirop de ciuboţica-cucului

Planta conţine substanţe active cu acţiune expectorantă şi de fluidizare a secreţiilor bronşice, fiind de ajutor în bronşite, dar şi în răceli, graţie conţinutului mare de vitamina C şi minerale, precum potasiu şi calciu.

Siropul se prepară astfel: rădăcina uscată de ciuboţica-cucului se macină fin cu ajutorul unei răşniţe de cafea, după care se toarnă într-un borcan până când se umple o treime, iar restul se completează cu miere polifloră. Compoziţia se amestecă bine în fiecare zi, timp de 4 săptămâni, după care poate fi folosită.  Siropul obţinut se păstrează la frigider. Se iau 2 linguri ca atare sau în ceai expectorant, de 2-3 ori pe zi.   

Sirop din conuri de brad argintiu

Fiindcă abundă în răşină, minerale şi principii amare, conurile verzi de brad argintiu, folosite sub formă de sirop, fac parte dintre cele mai eficiente remedii împotriva infecţiilor respiratorii. Pentru preparare ai nevoie de un vas de lut în care se pun la macerat conuri de brad, peste care se adaugă miere polifloră. Vasul se acoperă cu un capac, după care se pune la rece timp de 40 de zile. Apoi, conurile de brad se storc bine într-un tifon, iar siropul obţinut se toarnă în sticle închise la culoare şi se depozitează într-un loc răcoros. Se iau câte 4 linguri pe zi, timp de 2 luni.

Sirop de pătlagină

Pătlagina este o plantă folosită contra tusei, bronşitei şi laringitei, fiindcă are proprietăţi antitusive, expectorante şi antibiotice. Pentru preparare unui sirop de pătlagină ai nevoie de 50 de grame de plantă peste care se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită.

Amestecul se lasă la infuzat 10 minute, după care se strecoară. Lichidului obţinut i se adaugă aceeaşi cantitate de miere polifloră, se amestecă bine, după care se depozitează în sticle închise la culoare. La nevoie se iau 2-3 linguriţe pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net