Siropul de ghimbir ne apără de gripă

CLIIMA20121204_0047_1.jpg

Sirop de ghimbir
Citeste tot despre: 

Afecţiunile de sezon se pot trata acasă, cu remedii naturale. Întărirea imunităţii e extrem de importantă. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş ne dă azi câteva reţete simple.

Lichior de nuci verzi

Se pun la macerat 500 grame de nuci verzi tăiate în patru, peste care se toarnă 500 ml de rachiu şi 300 ml de apă. Se lasă la macerat 3 săptămâni. Separat se macerează 50 grame de scorţişoară proaspăt măcinată cu 50 grame de lemn dulce, 10 grame de cuişoare şi 50 grame de pelin. După 3 săptămâni se filtrează şi se amestecă cele două lichide.

Rezultatul e un lichior medicinal, cu gust plăcut şi cu proprietăţi digestive, carminative, care reface flora intestinală, elimină paraziţii şi detoxifică organismul. Se consumă 2-3 linguri pe zi. Pentru sezonul rece este îndicat împotriva răcelii şi gripei, deoarece elimină mucusul din plămâni şi căile respiratorii, creşte imunitatea şi este un antibiotic şi antiinflamator natural.  

Sirop de ghimbir

Se extrage sucul dintr-o rădăcină de ghimbir (aprox. 100 ml suc) şi se amestecă cu 200 g de miere de albine. Se ţine la frigider şi se foloseşte ca sirop diluat cu apă. În timpul sezonului rece se consumă pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi pentru a ne proteja de gripă. Toate băuturile, chiar şi apa trebuie uşor încălzite, pentru a evita inflamarea gâtului sau a căilor respiratorii.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1