Simptomele bolile venerice

Ultima actualizare:

    Frecvenţa îmbolnăvirii cu acest virus se măreşte pe măsură ce creşte numărul de parteneri sexuali şi dacă activitatea sexuală începe timpuriu.www.clicksanatate.ro
Frecvenţa îmbolnăvirii cu acest virus se măreşte pe măsură ce creşte numărul de parteneri sexuali şi dacă activitatea sexuală începe timpuriu.www.clicksanatate.ro

Câteva dintre bolile cu transmitere sexuală nu dau semne, putând fi identificate doar în urma unor analize. Altele, au manifestări diverse. Există însă o regulă general valabilă în ce le privește: netratate, produc efecte de lungă durată și chiar ireversibile.

Oboseala și slăbiciunea pot semnala infecția cu HIV

Virusul HIV trece prin fluidele corporale și vaginale, sânge, spermă și lapte matern. Infecția se transmite prin contact sexual vaginal sau anal cu o persoană infectată sau prin schimbul unui ac cu cineva bolnav. La unele persoane, virusul rămâne în corp 10-20 de ani fără să se transforme în SIDA, pe când la alții, boala se poate declanșa în câțiva ani.

Simptomele infecției cu HIV, atât la femei, cât și la bărbați sunt: transpirații norturne, colici, dificultăți de concentrare, tuse uscată, cefalee, oboseală, dureri musculare și articulare, dureri în gât, amorțeală, slăbiciunea membrelor, pierdere inexplicabilă în greutate, febră, frisoane, greață, erupții cutanate pe față, gât, piept, trunchi și palme. La femei mai apar și infecțiile vaginale fungice recurente și tulburări menstruale, pe când la bărbați, se dezvoltă erupțiile cutanate în zona inghinală, penis sau anus. 

Atenție!

Virusul HIV nu se ia prin salivă sau prin sărut!

Virusul HPV, pericol ce nu trebuie ignorat

Există peste 100 de tulpini ale virusului HPV. Unele dau leziuni benigne (precum verucile), altele evoluează spre cancer de col uterin. Depistarea precoce a infecției genitale cu papilomavirusuri sau virusurile papiloma umane (HPV) este o modalitate eficientă de prevenire a cancerului de col uterin. Virusul trăiește în mucoasele membranoase, cum sunt zona genitală și pielea, și se transmite prin contact sexual vaginal, anal și oral. De cele mai multe ori, persoanele purtătoare nu au simptome evidente ale infecției. Există însă și cazuri când dacă apar negi la nivelul pielii, în zona genitală sau cea a anusului, acest fapt reprezentând un semnal de alarmă asupra unei eventuale infectări cu HPV. La bărbați, infectarea este reprezentată de negi pe penis și zona anusului de culoare galben-cenușiu, iar la femei, negii sunt roz sau albi, localizați în zona vulvei, vaginului sau pe colul uterin. Frecvența îmbolnăvirii cu acest virus se mărește pe măsură ce crește numărul de parteneri sexuali și dacă activitatea sexuală începe timpuriu.

Info

Virusul HPV se transmite și prin mâini, lenjerie, prosoape, purtarea hainelor persoanelor infectate.

Clamidioza este adesea lipsită de simptome

Infecția cu Chlamydia trachomatis sau clamidioza afectează uretra la bărbați și canalul cervical și organele reproductive superioare la femei și se transmite prin contact sexual neprotejat. La 50% din bărbați și 75% din femei, infecția este asimptomatică. La cei la care se manifestă, simptomele apar la 2-3 săptămâni de la infectare. La femei, apar usturimi și dureri la urinare, mâncărimi, urină tulbure, secreții vaginale anormale, dureri abdominale, sângerări menstruale neregulate, febră și oboseală. Pe lângă usturimile din timpul urinării, bărbații cu această infecție se mai confruntă și cu: secreții apoase la nivelul penisului, cruste pe capul penisului și senzații neplăcute în timpul micțiunii.

Află pe clicksanatate.ro de ce sunt dificil de tratat gonoreea și sifilisul!

Afecțiuni în care dafinul îți vine în ajutor

Ce rişti dacă mănânci cartofi prăjiţi intens

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net