Sifilisul face ravagii printre români

România este pe primul loc în Europa la numărul de pacienţi infectaţi cu sifilis. De asemenea, suntem pe locul al doilea la numărul cazurilor de gonoree.

Din anul 1990 până în 2009 s-au înregistrat 142.000 de cazuri de sifilis, la o diferenţă mare de următoarea clasată, Germania (25.000 de cazuri), arată un un raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile (ECDC) privind incidenta bolilor cu transmitere sexuala (BTS) citat de paginamedicală.ro.

Cu toate că numărul cazuril este cel mai ridicat din Europa, tot noi am înregistrat şi cea mai mare scădere a cazurilor, cu 30%, în perioada 2006-2009.

Sifilisul afectează de trei ori mai mulţi bărbaţi decât femei, iar în Europa jumătate din cazuri sunt întâlnite la homosexuali.

Ce este Sifilisul:

Sifilis este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, foarte gravă prin consecinţele pe care le are în timp asupra tuturor organelor, în special asupra sistemelor nervos şi cardiovascular.

Contaminarea cu microbul sifilisului se face prin raport sexual, prin atingerea leziunilor unui bolnav, prin sărut, atingerea obiectelor contaminate (pahar, briciul de la frizer, instrumente medicale insuficient sterilizate).


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1