Sfaturi pentru durerea de ureche. 7 remedii naturiste ca să te tratezi

ear-pain.jpg

sfaturi pentru durerea de urechi
Sfaturi pentru durerea de urechi. Remediile naturale te pot scăpa de probleme
foto: Click!

Durerea de urechi reprezintă disconfortul care apare în această zonă şi care se mai numeşte otalgie. Afecţiunea se poate manifesta la una sau la ambele urechi şi poate varia ca intensitatea de la uşoară, ştearsă până la junghi sau durere pulsatilă(care se accentuează la intervale regulate). Click! îşi dă câteva sfaturi pentru durerea de ureche.

Cea mai frecventă cauză de otalgie la copii este otita medie (infecţie la nivelul urechii medii). La adulţi această afecţiune este mult mai rară. Simptome care pot însoţi durerea auriculară sunt: durere facială, simptome asemănătoare gripei (oboseală, febră, durere în gât, cefalee, tuse, dureri musculare), stare generală alterată, hipoacuzie (scăderea auzului) sau perceperea unor sunete neobişnuite, prurit auricular (senzaţie de mâncărime), dureri maxilare sau cervicale, dureri retroauriculare (în spatele urechii), păcănituri sau clicuri în timpul masticaţiei, dureri dentare, la copii sau sugari manifestări cum ar fi trasul sau frecatul urechilor.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Cel mai bun remediu 

Durerile de urechi pot fi cauzate de otite, dar şi de anumite infecţii ale gâtului şi ale nasului. De asemenea, loviturile puternice, acumularea de ceară, insecte, apă rămasă după baie, diferenţe de presiune pot cauza dureri. Cel mai bun remediu pentru a calma o durere de ureche este să puneţi ceva cald lângă ea. Puteţi folosi un prosop pe care l-aţi înmuiat în apă fierbinte, o sticlă cu apă caldă, învelită într-un prosop sau sare grunjoasă. În acest ultim caz, se încălzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun într-un săculeţ de pânză deasă care se ţine aproape de ureche. Vaporii degajaţi calmează durerea şi grăbesc vindecarea.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Sucurile de usturoi şi de ceapă fac minuni

În caz de infecţii, otite, folosiţi suc de usturoi. Striviţi câţiva căţei de usturoi, iar sucul rezultat picuraţi-l în ureche cu ajutorul unei pipete. Nu numai că va calma durerea, dar va ajuta şi la vindecare, deoarece usturoiul este un antibiotic natural. Şi sucul de la o ceapă zdrobită, aplicat pe o bucăţică de vată ce va fi introdusă în ureche, calmează, de asemenea, durerile.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Uleiul de urechelniţă te scapă de durere

ca să scapi de disconfort poţi să apelezi la cataplasme cu frunzele proaspete. Frunzele se introduc într-o cană cu apă fierbinte, se lasă 10-15 secunde, se scot, se presează şi se aplică, sub formă de cataplasmă, în spatele urechii. dacă aveţi la îndemână tinctură, puteţi pune câte 2-3 picături în ureche, de 3 ori pe zi.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Tinctura de propolis tratează otita, urzica scade inflamaţia

Tinctura de propolis este o metodă naturală foarte bună pentru urechile bolnave. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte o picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile. Este bine de ştiut că şi ceaiul de urzică scade inflamaţia. Faceţi infuzie dintr-o lingură de flori la 250 ml de apă clocotită. După 5 minute, se strecoară, şi se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Sucul de lămâie şi uleiul de măsline calmează disconforul

Sucul de lămâie este un remediu pentru a stopa secreţiile urechii. Se pune câte o picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia completă a problemei. O linhuriţă de ulri de măsline încălzită poate fi salvatoare. Cu ajutorul unei pipete se toarnă în urechea bolnavă trei picături de două ori pe zi.

Sfaturi pentru durerea de ureche. Când trebuie să mergi la doctor

Sunt în cazuri în care aceste remedii nu pot da rezultatele aşteptate, iar simptomele persistă şi se agravează. Atunci când o durere de ureche este acompaniată de plâns excesiv, în cazul copiilor, febră mare, ameţeală, tumefacţiesau slăbiciunea musculaturii faciale este cazul să consultaţi un medic. 

 

Loading...