Sfaturi ca să-ţi îngrijeşti pielea primăvara

CLIIMA20140428_0015_1.jpg

Bananele au un efect excelent de regenerare asupra tenurilor şterse, uşor trecute

Uscată, fără fermitate şi strălucire. Aşa arată pielea noastră după iarna grea care abia a trecut. Şi ca să nu rămână semne vizibile, specialistul Click!, dr. dermatolog Mircea Tampa, ne spune cum să ne îngrijim pe timp de primăvară.

Exfoliaţi-vă pielea cu mălai

O piele snătoasă are însă nevoie şi de o exfoliere corespunzătoare. Puteţi utiliza un produs din comerţ sau puteţi prepara un exfoliant la domiciliu, utilizând două linguri de mălai, câteva picături de gel de duş şi o lingură de miere ca şi liant.

Atenţie la fondul de ten!

Acesta trebuie să fie mai puţin dens şi eventual să asigure şi o anumită protecţie solară. Este bine să se aleagă fondurile de ten cu factor de protecţie de cel puţin 15. Pentru persoanele Cu pistrui, e indicat să utilizeze o cremă ecran solar, cu factor de protecţie cu o valoare mai mare decât 50 (SPF 50+).

Folosiţi creme hidratante

La început de primăvară, hidratarea este foarte importantă. Aplicaţi loţiuni care să se absorbă rapid în piele sau o cremă intens hidratatantă. Ungunetele cu alantoină sau cu lipide natural identice sunt cele mai potrivite.

Consumaţi multe fructe şi legume

Adaugând consumul de lichide în cantitate suficientă, o alimentaţie bogată în nutrienţi, vitamine şi oligoelemente în cantităţi protrivite, pielea noastră poate face faţă cu bine trecerii din anotimpul rece către zilele calde de primăvară. Cele mai bune fructe şi legume pentru pielea noastră sunt: merele, citricele, morcovii, castraveţii şi spanacul. Acestea contin antioxidanţii necesari pentru îndepărtarea toxinelor din corpul nostru.

Află mai multe sfaturi pe clicksanatate.ro


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1