Semne că ai o intoleranță alimentară

woman-eating-a-cake_1163-1040.jpg

intoleranta alimentara disconfort abdominal greata durere stomac durere
Laptele, ceapa și usturoiul, printre cele mai răspândite intoleranțe alimentare.
clickpentrufemei.ro

Adeseori confundată cu alergiile în cazul anumitor alimente, intoleranța alimentară este mai mult decât ai putea crede, aproximativ 10% din populație suferind de aceasta, însă fără a lua măsuri. Simptomele pot apărea la câteva ore sau zile distanță, printre acestea cele mai cunoscute fiind cele enumerate mai jos:

Mergi de foarte multe ori la toaletă

Ţi se întâmplă des ca atunci când mergi în oraş să eviţi să consumi ceva de teama de a nu merge la toaletă? Dacă da, acesta este unul dintre cele mai comune simptome că te confrunţi cu intoleranţă alimentară, apărut pe fondul stresului digestiv. Acesta include durerile abdominale, balonarea şi diareea, semne ale sindromului colonului iritabil.

Ai dureri musculare sau articulare

Dacă suferi de hipersensibilitate musculară sau de dureri ale articulaţiilor, acestea îţi pot afecta activitatea zilnică. Fibromialgia este o afecţiune răspândită în rândul populaţiei, afectând mai mult de 6% din aceasta, în special femeile de vârstă mijlocie. Aceasta se află în strânsă legătură cu regimul alimentar, deoarece anumite alimente pot înrăutăţi şi mai mult starea de sănătate. De aceea, este indicat să cunoşti alimentele faţă de care ai o sensibilitate şi să le elimini din dietă.

Află ce alte simptome mai poţi avea când ai o intoleranţă alimentară pe clickpentrufemei.ro. 

 

Remedii pentru oboseala cronică

Cum deosebeşti alergia de intoleranţă alimentară?

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1