Scapă de sughiţ cu chimen şi lămâie

Citeste tot despre: 

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să fi deranjat de sughiţ într-un moment în care nu ţi-ai dorit! Iată câteva trucuri care te ajută să-ţi revii după o astfel de criză!

Sughiţul este cauzat de spasmele repetate ale muşchiului diafragm, cel care separă abdomenul de torace. Spasmele sunt declanşate de multe ori de o repriză de râs puternic, de ingestia prea mare de alimente sau de consumul prea rapid a unei cantităţi mari de lichid care a provocat înghiţirea aerului, conform www.revista-tratamente-naturiste.com. Cu toate că sughiţul poate fi de multe ori deranjant sau chiar stânjenitor, el nu trebuie să vă îngrijoreze. În mod normal, o repriză de sughiţ durează maximum 20 de minute, doar în cazuri foarte rare aceasta problemă poate deveni serioasă. 

  1. Cea mai la-ndemână metodă de a scăpa de sughiţ este reţinerea pentru un timp a respiraţiei. Astfel, mişcarea muschiului diafragm va fi împiedicată pentru scurt timp, evitându-se spasmul acestuia şi implicit oprindu-se producerea sughiţului.
  2. Vâscul este o plantă care ajută la oprirea sughiţului. Puneţi 3-4 linguriţe de vâsc mărunţit la 250 ml de apă rece şi lăsaţi la macerat timp de 7-8 ore. Strecuraţi, îndulciţi cu puţină miere şi apoi beţi câte 2-3 căni de ceai călduţ. Dacă aveţi crize care se repetă, atunci beţi zilnic, de 3 ori pe zi, câte un pahar de apă rece în care aţi pus un vârf de cuţit de pulbere de vâsc.
  3. Un alt ceai foarte bun care opreşte sughiţul este cel de seminţe de mărar. Opăriţi o linguriţă de seminţe cu 250 ml de apă clocotită, timp de 3 minute, apoi beţi acest ceai neîndulcit.
  4. Contra sughiţului la copiii mici se recomandă să se administreze o linguriţă de suc de lămâie.
  5. Beţi o cană de infuzie de scorţişoară pisată. Puneţi un vârf de cuţit de scorţişoară la o cană de apă şi lăsaţi să stea 5 minute, după care consumaţi.
  6. Înghiţiţi o linguriţă de chimen, cu puţină apă, fără a mesteca planta. Tratamentul dă rezultate foarte rapide.
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1