Scapă de mătreaţă cu remedii naturiste

Matreata.jpeg

Matreata
Poti scăpa de mătreață cu iaurt, oțet sau aloe vera
Foto: Shutterstock

Vrei să scapi de mătreaţă şi nu reuşeşti? Aceste punctuleţe mici şi albe care îţi acoperă scalpul şi dau un aspect neplăcut părului tău pot fi combătute chiar şi prin remedii naturiste.

Iaurt. Înainte să te speli pe cap, amestecă un ou cu iaurt şi pune-ţi compoziţia pe scalp. Lasă să acţioneze 30 de minute, apoi foloseşte un şampon împotriva mătreţii. Iaurtul poate fi utilizat şi împreună cu lămâia: amestecă-le şi aplică masca la baza firului de păr, pe părul umed. Masează uşor scalpul şi lasă să acţioneze. Poţi să adaugi şi miere sau ulei de migdale pentru a nu-ţi usca scalpul. 
Oţetul de mere. Amestecă oţet de mere cu apă şi aplică-l pe păr. Lasă să acţioneze aproximativ 15 minute, masează-ţi uşor scalpul şi clăteşte. Oţetul combate, de asemenea, şi căderea părului.
Bicarbonat de sodiu. Poţi înlocui şamponul antimătreaţă cu bicarbonatul de sodiu. Acesta este blând cu pielea şi are proprietăţi antifungice, deci te poate scăpa şi de mătreaţă. Poţi utiliza această metodă de spălare a părului măcar o dată pe săptămână, dacă nu vrei să renunţi de tot la şampon.
Urzica. Alături de oţetul de mere, urzicile reprezintă una dintre cele mai vechi remedii împotriva mătreţii. Pentru acest tratament ai nevoie, însă, de ambele ingrediente. Lasă unu-doi pumni de urzici în oţet de mere, pentru 2 săptămâni, apoi foloseşte acest tratament de două-trei ori pe săptămână. Înainte de spălare, aplică pe păr compoziţia şi masează uşor rădăcina. După ce laşi să acţioneze 10-15 minute, clăteşte din abundenţă.  
Aloe vera. Pe lângă faptul că înlătură mătreaţa, aloe vera ameliorează şi mâncărimile. De asemenea, ea previne uscarea pielii şi scade nivelul de sebum. Aloe vera se aplică direct pe scalp, se masează apoi uşor şi se lasă să acţioneze aproximativ 60 de minute. După ce te-ai clătit cu apă, nu utiliza şampon, scrie alegesantos.ro.

Loading...