Scapă de mătreață cu cele mai simple soluții

scapa_de_matreata.jpg

matreata, mancarime, dermatita, sebum, sampon antimatreata
În timpul tratamentului este bine să masezi pielea capului într-o formă circulară, folosindu-te doar de vârful degetelor.
www.clicksanatate.ro

Mătreața a devenit o problemă jenantă și nu mai știi ce să faci? Nu dispera! Cu îngrijirea adecvată, vei uita de această neplăcere.

Mătreața este cauzată de excesul de sebum și de o ciupercă microscopică, numită Malassezia, care apare pe scalp. Ciuperca are capacitatea de a regenera celulele pielii scalpului, provocând desprinderea acestora sub forma unor „solzi” albi, de dimensiuni reduse. De asemenea, poate fi provocată de dermatita seboreică, boală cronică a pielii ce se manifestă prin mâncărime și iritație. Bărbaţii sunt mai predispuşi la mătreaţă decât femeile.

Ce șampon alegi

Pentru un scalp sănătos alege un șampon antimătreață potrivit cu tipul tău de păr. Șampoanele antimătreață conțin substanțe antibacteriene, precum și elemente care reglează secreția de sebum sau care încetinesc rata de înmulțire a celulelor de pe pielea capului. Cele mai utile sunt șampoanele antimătreață cu sulfură de seleniu sau zinc, care acționează rapid. Produsele antimătreață ce conțin acid salicilic și provitamina B5 reglează secreția de sebum și elimină efectele inestetice cauzate de mătreață. Şampoanele antimătreaţă dau rezultate în aproximativ 2 săptămâni de la utilizare. Este important să știi că prin folosirea frecventă a unu singur șampon antimătreață, tratamentul nu mai are efect, deoarece pielea se obișnuiește cu acel produs.

Trucuri

În timpul tratamentului este bine să masezi pielea capului într-o formă circulară, folosindu-te doar de vârful degetelor;

Nu folosi unghiile, pentru a nu răni pielea capului, deoarece riști ca mătreața să apară și mai abundent.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii antimătreață poți prepara din ingrediente la îndemână!

Simptome mai puțin știute ale cancerului mamar

Afecțiuni tratate cu anticoncepționale

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1