Scapă de durerea de ureche cu urzică

Citeste tot despre: 

Te doare urechea? Poate fi o simplă răceală, însă dacă durera persistă şi apar secreţii sau inflamaţii, sunt semne clare de otită. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne spune care sunt remediile din casă pentru această afecţiune.

Ceaiul de urzică scade inflamaţia. Infuzie din 1 lingură de flori la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se strecoară, se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare (în urechi)

Sucul de lămâie opreşte secreţia. Se pune câte 1 picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia secreţiilor

Compresa cu muşeţel, bună contra zvâcniturilor. Într-un săculeţ de ti­fon de dimensiuni mici se pu­ne muşeţel uscat, care se încălzeşte punând săcule­ţul pe un capac, deasupra unei băi de aburi; apoi se aplică planta, sub formă de cataplasmă, pe urechea du­reroasă şi se ţine 10 mi­nu­te; se fac aplicaţii de 2 ori pe zi.

Tinctura de propolis tratează otita. Este o metodă naturală numai bună pentru urechile bolnave. Ca să scăpaţi de dureri, puneţi câte 1 picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Click! spune

Otita reprezintă un proces inflamator al conductului auditiv extern (în cazul otitei externe acute) sau al casei timpanului (otita medie acută). Se manifestă prin: durere la nivelul urechii şi în spatele ei, inflamaţie locală, secreţii auriculare.


Loading...