Scapă de arsurile la stomac cu bicarbonat

Arsurile stomacale sunt sâcâitoare şi nu-ţi dau pace, dar când urcă pe esofag, devin o problemă serioasă. Din fericire, ai la-ndemână câteva remedii naturale foarte eficiente. Iată care sunt acestea!

Când sucurile gastrice urcă pe esofag (conductul care leagă cavitatea bucală cu stomacul) şi apare senzaţia aceea neplăcută de arsură - se produce aşa-numitul reflux gastro-esofagian. Ştii, cu siguranţă, că stomacul produce sucurile gastrice, care ajută la digestia alimentelor. Problema e că peretele esofagului nu a fost conceput pentru a rezista acidităţii mari. Când o parte din conţinutul stomacului „urcă" accidental, esofagul se irită.

Atenţie la alimentaţie

O soluţie la îndemâna oricui este cosumul frecvent de produse crude sau puţin procesate - fructe, legume, salate. Motivul e simplu: acestea sunt sursă bogată de enzime digestive, ce contribuie la un metabolism mai bun al conţinutului stomactului.

Dă prioritate şi proteinelor provenite din carnea albă - peşte, pui - , gătite fără prăjire. Lactatele gen iaurt, lapte acru, kefir, dar şi varza murată sunt o sursă excelentă de bacterii probiotice, esenţiale pentru buna funcţionare a tractului digestiv.

Cicoarea, amestecată cu cafea sau consumată ca atare, sub formă de înlocuitor de cafea, are şi ea efect antiarsură.

Remedii cu efect rapid

O lingură de bicarbonat de sodiu alimentar, dizolvat în jumătate de cană cu apă, e un leac rapid şi eficace.

Un tratament interesant include oţet de mere nefiltrat, înghiţit înainte de mese. Oţetul luat înainte de masă provoacă o aciditate stomacală mai mare, ceea ce duce la o digestie eficientă.

O linguriţă de argilă albă dizolvată în apă şi înghiţită înainte de masă are efect imediat.

4 sfaturi

Evită grăsimile şi orice fel de mâncare consistentă, care solicită stomacul.

Mestecă lent, nu înghiţi precipitat

Nu te culca imediat după ce ai mâncat, poziţa orizontală favorizând refluxul gastro-esofagian

Nu mânca excesiv de condimentat


Loading...