Scapă de anemie! Iată ce să mănânci!

cereale-ovaz.jpg

anemie alimente ce sa consumi paine fasole
O felie de pâine din cereale oferă corpului aproximativ 6% din necesarul zilnic de fier.
www.clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Femeile sunt cele mai afectate de anemie. Aceasta apare atunci când numărul de globule roșii din sânge este scăzut, iar hemoglobina scade sub normal.

Hemoglobina este formată din fier și proteine. Ambele elemente sunt necesare pentru furnizarea oxigenului și substanțelor nutritive în corp. Simptomele anemiei includ o senzație de furnicături pe mâini și picioare, depresie, pierderi de memorie, oboseală și slabiciune. Unele dintre principalele cauze ale anemiei sunt deficiență de fier, vitamina B12 sau acidul folic.
Un plan de dietă sănătoasă este foarte importantă dacă suferi de anemie. Aceasta trebuie să includă alimente care conțin vitamina B12, fier și acid folic.

Iată 5 alimente care te ajută să combați anemia:

Pâinea din cereale integrale

Pâinea din cereale este o sursă bună de fier, de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva deficitului de fier. În timp ce, cerealele integrale au un conținut mare de fier, acesta are, de asemenea, inhibitori de fier sub formă de acid fitic, care se reduc automat prin fermentarea boabelor.  
Doar o felie de pâine din cereale oferă corpului aproximativ 6 % din necesarul zilnic de fier. Pâine este îmbogățită cu substanțe nutritive suplimentare care pot ajuta organismul în lupta împotriva multor boli și de a restabili funcțiile biologice sănătoase.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente combat anemia.

Loading...

Citește și

  • Oboseala, paloarea, ameţelile şi durerile de cap sunt simptome ale carenţei de fier în organism, afecţiune cunoscută sub numele de anemie feriprivă. Lipsa fructelor şi a legumelor proaspete din sezonul rece favorizează apariţia acestei boli, de aceea dieta trebuie îmbogăţită cu alte alimente.

  • Ştiai că remediile cu ceapă sunt de ajutor pentru calmarea durerilor? Ceapa poate fi consumată crudă, sub formă de infuzie sau de tinctură. Mai multe despre proprietăţile ei terapeutice citeşti în numărul de ianuarie al revistei "Click! Sănătate".