Scandalul nutriţionistelor. Mihaela Bilic, dată în judecată de Lygia Alexandrescu

mihaela bilic

mihaela bilic sfaturi nutritionist medic
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciaţi medici nutriţionişti din România
Foto: Arhivă personală

Se ascut săbiile între Mihaela Bilic şi Lygia Alexandrescu, cele două reputate nutriţioniste care îşi dispută metodele de slăbi,t se pare că au şanse mari să ajungă în faţa instanţei. Lygia Alexandrescu, preşedintele Societăţii Române de Educaţie Nutriţională, ar fi acţionat-o în judecată pe Bilic pentru comentariile dure lansate în spaţiul public care i-au afectat imaginea şi cariera.

Lygia Alexandrescu este foc şi pară în războiul pe care îl duce pe reţelele sociale cu Mihaela Bilic. Aceasta din urmă spune că Lygia Alexandrescu, care ar fi absolvit Facultatea de Chimie, nu ar avea dreptul să ofere consultaţii.

dieta-lygia-alexandrescu.jpg

lygia alexandrescu alimentatie hrana vie
Lygia Alexandrescu
Foto: arhivă personală

”Cine este pretinsa victimă a comentariilor mele, pretins calomnioase? Nimeni alta decât Lygia Alexandrescu, nutriţionista care ani la rând s-a afişat cu/s-a bucurat de titulatura de «doctor/medic nutriţionist». Sau a evitat cu abilitate să corecteze percepţia publică şi a reprezentanţilor mass-media cu privire la calitatea profesională pe care (nu) o deţine“, a notat Bilic pe Facebook. 

Tot Mihaela Bilic mai precizează că Alexandrescu solicită în instanţă despăgubiri financiare consistente, dar şi retragerea tuturor comentariilor ce o vizează şi ”o campanie în presă de «curăţare» a imaginii“.

Lygia Alexandrescu susţine că scandalul i-a adus pierderi financiare 

Preşedinta Societăţii Române de Educaţie Nutriţională susţine că postările făcute de dr. Bilic i-au adus prejudicii de imagine şi au condus la pierderi financiare. Într-un drept la replică, Mihaela Bilic subliniază că nu o priveşte activitatea pe care Lygia Alexandrescu o desfăşoară în domeniul nutriţiei, ci vede o problemă în faptul că profită de percepţia deformată ”creată şi întreţinută cu bună ştiinţă“ potrivit căreia are studii medicale. ”Acest fals mi se pare intolerabil. Nu aveţi dreptul să lăsaţi să se înţeleagă că sunteţi medic sau să toleraţi cu bună ştiinţă şi satisfacţie să fiţi confundată cu un medic! Aveţi bunul simţ şi decenţa de a vă recunoaşte şi afirma public, clar şi limpede profesia“, spune Bilic. 

Lygia Alexandrescu este licenţiată în chimie şi fizică la Facultatea de Chimie a Universităţii Bucureşti, cu master în Ştiinţe Inginereşti la Universitatea din Western Ontario şi doctorat în Inginerie Chimică la Universitatea Politehnică Bucureşti. ”Fapt ce nu vă califică la acordarea de consultaţii, mai ales când e vorba de copii, femei gravide şi persoane cu patologii diferite“, a punctat Bilic. 

Ce a scris pe pagina de Facebook doctorul Mihaela Bilic

”Stimată doamnă doctor inginer chimist,

Activitatea dvs. în domeniul nutriţiei nu mă priveşte, atâta timp cât cei care vă trec pragul, fie oamenii care apelează la serviciile dvs., fie mass-media ştiu cu cine stau de vorbă, care vă sunt pregătirea şi profesia reale. De asemenea, am recunoscut/admis mereu că sfaturi de nutriţie poate să dea oricine, de la antrenorul sportiv până la bunica (care apropo, chiar ştie multe despre mâncare). Este însă o chestiune total distinctă să vă bucuraţi şi să profitaţi de percepţia deformată (creată şi întreţinută cu bună ştiinţă) a oamenilor care vă cred medic şi care au încredere în dvs. pentru că v-au văzut la televizor (unde, ca din întâmplare, sunteţi numită medic nutriţionist). Acest fals mi se pare intolerabil (...) Nu o să tac până când ţara întreagă nu va şti cine sunteţi cu adevărat. Consultanţă în nutriţie puteţi face nestingherită, consultaţii nu!! Şi nu e o chestiune de semantică, ci de onoare. Profesională. Sau profesionistă?!”", este mesajul Mihaelei Bilic.
 

 

Citeşte şi:

 

Uită de micul dejun dacă vrei să slăbeşti! Mihaela Bilic, sfaturi drastice: ”O cafea cu lapte e de ajuns!”

Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre miturile din curele de slăbire: ”Uitaţi de biscuiţi fără zahăr”

 

 

Loading...

Citește și