Săruți un om răcit? Uite ce spun studiile

sarut_cuplu_raceala.jpg

raceala sarut cuplu
Virusul responsabil de răceală nu se ia prin sărut, ci prin intermediul mâinilor contaminate
Foto: being-parental.blogspot.com

Atunci când persoana iubită este răcită sau gripată, majoritatea partenerilor refuză să o sărute, pentru a nu contracta boala. Însă experții avertizează că acest lucru este total inofensiv.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii britanici pe o mie de persoane, 91% dintre ele credeau în mod eronat că poți lua o răceală dacă săruți pe cineva care are un virus, informează Huffingtonpost.com.

Astfel, 57% dintre ei au refuzat să-și apropie fața de a partenerului atunci când acesta a dat semne de boală. Însă profesorul Ron Eccles, de la Universitatea din Cardiff, a explicat că virusul responsabil de banala răceală se răspândește prin mucus, nu prin salivă.

Cu toate acestea, 86% dintre participanții la studiu au mărturisit că ar prefera să-și țină partenerul de mână, nu să-l sărute, în cazul în care acesta ar fi răcit. Conform profesorului Eccles, acest lucru este mult mai riscant.

"Virusul responsabil de răceală este transferat la nas sau la ochi, prin contaminarea mâinilor, așa că ținutul de mână cu cineva care a tușit sau a strănutat în palmă sau a atins clanțele ușilor din locurile publice este mult mai probabil să te îmbolnăvească decât un sărut cu o persoană răcită", a concluzionat specialistul.

Loading...
 
 

Citește și

  • Pe un fond de vulnerabilitate locală şi generală, răceala, frigul, atmosfera poluată, surmenajul vocal sau chiar slăbiciunea organismului pot provoca inflamarea mucoasei laringiene.

  • Pentru mulţi, iarna e un anotimp mohorât, al frigului şi răcelilor. Există tot felul de credinţe care nu au nici cea mai mică legătură cu adevărul.

  • Este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale şi asta deoarece are unul dintre cele mai importante roluri: să stimuleze sistemul imunitar!

  • sinuzita remedii naturiste fitoterapie

    Sinuzita este infecţia membranei mucoase care căptuşeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile. Când membrană mucoasa se inflamează, blochează drenajul fluidului din sinus spre nas şi gât, determinând durere şi presiune în sinusuri. Dacă nu eşti adeptul îndopării cu medicamente şi suferi de sinuzită, remedii naturiste găseşti în orice plafar sau farmacie de profil.