Sarcina toxică, manifestări și tratament. Cum îți dai seama dacă o ai

Citeste tot despre: 

În primul trimestru de sarcină, una din 300 de gravide este afectată de vărsături frecvente, persistente și severe și primește diagnosticul de disgravidie sau sarcină toxică.

Care sunt cauzele acestei afecțiuni și care sunt semnalele de alarmă pe care o femeie însărcinată trebuie să știe să le recunoască pentru a acționa imediat, ne spune doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate. 

Sarcina toxică - Primul semn, vărsăturile în exces

Cu toate că nu se știe sigur care este cauza apariției sarcinii toxice, se bănuiește că de vină ar fi modificările de la nivelul hormonal prin care trece o femeie gravidă în primul trimestru. Principalul semn al sarcinii toxice este reprezentat de vărsăturile în exces, care pot duce în scurt timp la pierderea în greutate a femeii însărcinate, la amețeli puternice, tahicardie, stări de leșin sau deshidratare.

Află continuarea pe Clickpentrufemei.ro!

 

De ce sunt bune îmbrățișările pentru sănătate

 

4 modalități simple de a scăpa de petele maronii provocate de soare

Loading...
 
 

Citește și

  •  A înflorit socul, una dintre cele mai puternice plante depurative cunoscute în ţara noastră ! Din luna mai şi până la sfârşitul lunii iunie,  este momentul să facem provizii pentru farmacia casei.

  • Destul de multe femei îşi doresc şi mai mult să întreţină relaţii sexuale în timpul sarcinii, datorită hormonilor. Pentru ele, revista spaniolă ”Nosotras” a realizat o listă cu cele mai reconfortante poziţii.

  • Mai ales în mediul rural, există femei care ajung să fie consultate medical de-abia în momentul când le apucă durerile naşterii, potrivit unui sondaj. Numărul de consultaţii la care merg femeile însărcinate din România este cu aproape 50% mai mic decât cel recomandat de medici.