Sănătos-tun în 10 minute! Paşi mărunţi care te ajută să scapi de vizitele la doctor

Citeste tot despre: 

Te simţi obosit şi totuşi nu adormi noaptea? Nici nu scapi de o răceală că te îmbolnăveşti din nou? Specialiştii americani, citaţi Huffington Post, sunt de părere că prin gesturi mărunte, dar extrem de importante pentru organismul nostru, putem face miracole. Şi culmea, asta în doar mai puţin de zece minute.

1 minut de tot râsul

Dacă îţi dedici în fiecare zi 60 de secunde în care să râzi te vei simţi mai relaxat. Râsul eliberează endorfinele care reduc stresul, stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi echilibrează presiunea arterială.

2 minute cu mulţumiri

Nu e greu să spui „mulţumesc". Ar trebui să o faci mai des pentru că nu numai că-l mulţumeşti pe cel de lângă tine, dar întăreşti sistemul imunitar şi dormi mai bine.

3 minute: Fă o omletă!

În trei minute îţi faci o omletă. Ouăle au o reputaţie proastă pentru că îţi cresc colesterolul. Dar preparate fără ulei fac adevărate minuni pentru că sunt pline de vitamina B, care îţi îmbunătăţeşte activitatea cerebrală şi nutrienţi benefici pentru metabolism.

4 minute: Respiră!

Nu trebuie să faci yoga sau să fi maestru în meditaţie pentru a te bucura de beneficiile unei şedinte de respirat. Trage aer pe nas, blochează-l, numără până la trei şi expiră-l tot în 3 secunde. După ce faci asta de 4 minute scapi de stres.

5 minute: Fă sport!

Nu trebuie să pierzi 45 de minute să mergi cu bicicleta. Poţi face asta în doar 5 minute. Antrenorul Ben Greenfield a făcut un program de exerciţii special pentru tine: 25 de salturi, 20 de abdomene, 15 semi-genuflexiuni, 10 semi-flotări şi 10 combinate abdomene-flotări-sărituri.

6 minute de urcat pe scări

Foloseşte şase minute din timpul tău zilnic să urci pe scări. Puţină mişcare e perfectă pentru a arde calorii, a combate sedentarismul şi a-ţi ajuta circulaţia.

7 minute: Citeşte etichete!

Atât îţi ia să citeşti cu atenţie etichetele alimentelor pe care le cumperi. Nu citi doar câte calorii conţin produsele, uită-te după grăsimi de tip trans, zahăr, fibre, conservanţi, emulgatori şi coloranţi.

8 minute: Vizita la doctor!

E mai bine să mergi la doctor când vrei tu, nu atunci când trebuie. Opt minute maximum îţi poţi răpi din timpul tău să porţi o discuţie cu el. E mai bine să preîntâmpini necazurile decât să te tratezi.

9 minute: Fă-ţi pachet la serviciu

Nu îţi ia mai mult de nouă minute să-ţi faci de mâncare pentru serviciu. În felul ăsta ştii sigur ce mănânci, reduci cantitatea de cărnuri procesate, brânzeturi grase sau fast-food.

10 minute de somn

Ţi se face somn în timpul zilei? Închide uşor ochii şi aţipeşte chiar la birou. Un somn de 10 minute îţi ajută memoria, măreşte creativitatea şi productivitatea. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1