Sâmburii de caisă fac minuni în organism

Nu mai aruncaţi sâmburii de caisă după ce mâncaţi fructul! Sunt plini de proteine, acizi graşi, minerale, dar şi vitamine, care ajută organismul chiar şi în lupta cu nemilosul cancer.

Aveţi grijă, totuşi, la cantitate: moderaţia este cheia succesului!

Distrug cancerul

Sâmburii de caisă conţin din belsug vitamina B17, cunoscută şi sub denumirea de „amigdalină”, care are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism. În cazul cancerului de sân şi al celui de plămâni, curele se fac de câte o lună, cu pauză de două săptămâni între ele. Pentru cancerul de colon se recomandă consumul caiselor proaspete, acestea conţin pectină, o fibră alimentară solubilă. Se recomandă, totuşi, pauze între cure şi un consum zilnic moderat.

Îmbunătăţesc memoria

Dacă vrei să ai mereu mintea limpede, consumă câţiva sâmburi în fiecare zi (între 5 şi 10), timp de 14 zile. Miezul conţine fosfor, care tonifiază memoria, iar acetilcolina şi lecitina te ajută în procesul de memorare.

Combate litiaza biliară

Boala apare atunci când se formează calculi duri în vezica biliară. Astfel, sâmburii de caisă reprezintă un leac foarte des utilizat şi se recomandă cure timp de două săptămâni (câte 6-8 sâmburi pe zi), potrivit www.ele.ro.

Combate îmbătrânirea prematură

Responsabile pentru un tonus muscular foarte bun sunt vitaminele C şi E, precum şi betacarotenul. Aceste vitamine acţionează împotriva radicalilor liberi şi te ajută să te menţii cât mai mult timp tânără. Tratamentele cu sâmburi de caisă, între 5 şi 8 la număr, se ţin în cure de până la 30 de zile, consumându-se şi jumătate de kilogram de caise pe zi.

Reglează tensiunea arterială

Sâmburii de caisă ajută la menţinerea unor valori normale ale pulsului, dar şi la ameliorarea durerilor provocate de artrită. Pentru că sunt o sursă de potasiu, sâmburii şi caisele sunt recomandaţi hipertensivilor, în special vara.

Hrăneşte tenul

Din miezul caiselor se ­extrage ulei, care este ­folosit în special în industria ­cosmetică la produse potrivite pentru hidratarea tenului. Acestea pătrund în piele fără să o lase grasă şi o hrăneşte. Mai este folosit şi în masajul aromoterapeutic.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1