Sâmburele de avocado, aliatul sănătății tale

samburele_de_avocado.jpg

avocado, sambure de avocado, celulita, masaj anticelulitic, topire grasimi
În sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz.
www.clicksanatate.ro

Despre avocado se știe că este un super-aliment, având multiple proprietăți benefice organismului uman, însă știi ce anume poate trata consumul regulat de avocado?

Fiind o sursă importantă de acizi grasi esentiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale și astfel te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă alături de cei dragi.
Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpa cât și în coaja sa, așa că data viitoare când consume acest fruct nu mai arunca sâmburele.
 Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariția bolilor cardiovasculare, să ții sub control valorile colesterolului rău și să stai la distanță de un potential infarct.

Pudra din sâmbure, rol antiinflamator

Da, exact așa este. Data viitoare nu mai arunca sâmburele, curăță-l ușor de coaja sa maronie și apoi transformă-l într-o pudră cu ajutorul unei râșnițe.

Astfel vei obține un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar și crampele intestinale.

Poți din această pudră să îți faci o cafea naturistă deoarece pudra din sâmbure de avocado este un excelent substitut al cafelei.

Află pe Clicksanatate.ro în ce alte afecțiuni este util avocado!

Este periculos sau nu mersul pe bicicletă pentru bărbați?
Ce este milia și cum se tratează

 

Loading...

Citește și

  • salata de post cu avocado

    Pentru cei care ţin post în această perioadă am pregătit o reţetă de salată de post cu avocado. Aşa că intraţi în bucătărie, pregătiţi ustensilele şi haideţi să o pregătim împreună. Este foarte simplu și foarte hrănitor în același timp.

  • Pentru sănătatea ochilor şi pentru a avea o vedere clară, nutriţionştii japonezi recomandă să includem în dieta cotidiană câteva feliuţe de avocado.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1