Salata verde, sursă excelentă de fier

Citeste tot despre: 

Una dintre principalele legume de primăvară, salata verde, va invada pieţele în perioada următoare. Datorită conţinutului bogat de vitamine şi minerale, ea are rolul de a revigora organismul. Se consumă, de obicei, în stare proaspătă, alături de alte legume sau în sandviciuri.

Ajută la tratarea anemiei

Salata verde conţine cantităţi mari de fier şi consumul acesteia ajută la creşterea valorilor hemoglobinei din sânge. Este folosită ca tonic excelent pentru persoanele care suferă de anemie. Absorbţia fierului din salată verde este mai mare decât cea din suplimentele care conţin fier.

Ameliorează insomnia şi durerile de cap

Salata verde conţine o substanţă numită lectucarium, care are capacitatea de a induce somnul. Un amestec de salată verde şi ulei de trandafiri aplicat pe frunte şi la tâmple stimulează somnul persoanelor care suferă de insomnie şi ameliorează durerile de cap.

Tratează constipaţia

Salata verde poate fi folosită cu succes pentru vindecarea constipaţiei şi a altor tulburări gastrointestinale. Adăugaţi peste ea suc de lămâie, de mentă şi miere de albine pentru tratarea dispepsiei, stării de greaţă, vărsăturilor, indigestiei, icterului şi a hemoroizilor.

Benefică în sarcină

Salata verde conţine acid folic, care ajută la prevenirea anemiei din timpul sarcinii. Salata verde se presupune că previne avortul şi influenţează secreţia şi eliberarea de progesteron, responsabil pentru lactatie, la mamele care alăptează.

Plină de vitamine şi minerale

Vitaminele din salată verde sunt numeroase. Frunzele proaspete sunt o sursă excelenţă de vitamina A şi beta caroten. Doar 100 g de salată verde proaspătă, crudă oferă 247% din necesarul zilnic de vitamina A şi 4443 mcg de betacaroten.

Aceasta mai conţine cantităţi mari de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esenţiale pentru metabolismul corpului.

Potasiul este o componentă importantă a celulelor şi fluidelor corpului care ajută la controlul ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidantă superoxid dismutaza.

Cuprul este necesar pentru producerea de celule roşii din sânge. Fierul este esenţial pentru formarea celulelor roşii din sânge, conform www.sfatulmedicului.ro.

Loading...