Să profităm de calitățile mentei prin conservare. Cum o putem păstra și pentru iarnă

menta.jpg

Menta
Pentru a-i păstra proprietățile pentru mai mult timp, menta poate fi conservată
Foto: pixabay.com
Citeste tot despre: 

Menta este o iarbă aromată și conține o cantitate semnificațivă de mentol și de substanțe active. Pentru puterea ei terapeutică și aroma pe care o răspândește în jurul său, menta este adorată de mulți oameni. Menta este utilizată în multe domenii din viața noastră.

Dar, din păcate, menta proaspătă este disponibilă doar în timpul verii. Specialiștii menționează că menta cea  mai folositoare este la mijlocul verii, pentru că în această perioadă concentrația de uleiuri esențiale din frunze și tulpini este maximă De aceea, perioada optimă de culegere a plantei este înainte de începerea înfloririi sale. 

Pentru a ne bucura pe proprietățile sale terapeutice mai multă vreme, pe parcursul anului,  terapeuții  consideră că este firesc să  cunoaștem cele mai populare și eficiente metode de conservare  a acestei îndrăgite plante, metode de conservare, care ne permit să-i savurăm gustul și efectele terapeutice și în timpul iernii.

Cum să conservăm menta

1. Dacă dorim să recoltăm menta pe o perioadă scurtă de timp este bine să tăiem tulpinile plantei pe o lungime de 2-3 cm cu foarfeca. În acest fel protejăm planta și îi asigurăm  dezvoltarea și șansa ca aceasta să ne ofere încă o recoltă până la începutul toamnei.

2.Când dorim să păstram menta o perioadă mai îndelungă, este bine s- o spălăm și s-o uscăm foarte bine pe o pânză de bumbac(deoarece când este umedă planta începe să mucegăiască). Apoi să tăiem tulpinile în bucăți mai mici și să le punem  într-o pungă cu fermoar  și  să scoatem tot aerul din aceasta și s-o închidem.

3. Când vreți s-o conservați pentru iarnă, trebuie s-o puneți în  congelator într-o pungă de plastic. În stare înghețată, menta se păstrează cel puțin 6 luni sau chiar până la următoarea recoltă. Specialiștii susțin că metoda de congelare este cea mai simplă și mai eficientă metodă de conservare a plantelor și a produselor alimentare: deoarece această metodă  permite păstrarea tuturor substanțelor benefice și a vitaminelor.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1