Să îndepărtăm energiile negative din jurul nostru cu ajutorul a trei plante

busuioc.jpg

Busuiocul, regele plantelor aromatice are efecte pozitive în viața noastră
Citeste tot despre: 

Există numeroase plante cu puteri vindecătoare, iar dintre acestea trebuie să le alegem pe acelea care influențează în bine energiile din jurul nostru, care ne relaxează. Printre cele mai cunoscute plante care înlătură energiile negative din atmodferă se numără: busuiocul, salvia și rozmarinul.

Din vremuri îndepărtate, oamenii au fost   foarte interesați de starea lor de sănătate și de liniștea sufletească. De aceea, ”Pentru a se bucura de un mod benefic de viață, oamenii au învățat să-și alimenteze stările emoționale cu energie pozitivă, atât de necesară pentru ei, zi de zi. În timp, terapeuții au constatat că stările emoționale energizează la rândul lor  celulele din corpul nostru și au menirea să crească nivelul cortizolului, controlând în acest fel stimulii emoționali ai fiecăruia dintre noi. Rolul acestor stimuli  este acela de a  dărui fiecărui om o energie pozitivă continuă”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriței, în studiul ”Să îndepărtăm energia negativă din viața noastră cu ajutorul plantelor”.

Busuiocul este una dintre plantele care ne oferă energie pozitivă

 Cu 2000 de ani, egiptenii au descoperit efectele binefăcătoare ale busuiocului în viața omului și au considerat că această plantă merită să fie ridicată la rangul de plantă sacră. În același timp, grecii, după ce constatat puterea excepțională a busuiocului asupra sănătății omului, l-au numit regele plantelor. În Europa, busuiocul a fost numit ”vindecătorul” și ocrotitorul spiritului uman. Uleiurile esențiale din compoziția plantei, mai ales când planta este proaspătă, răspândește în atmosferă  o stare de liniște. Totuși, este un fapt recunoscut că busuiocul, uscat sau proaspăt, folosit în ritualurile religioase ortodoxe, răspândește în atmosferă energii pozitive, o stare de liniște și încredere în  forțele omului.

Salvia vindecătoare alungă starea de încordare din atmosferă

Numele salviei ( Salvia officinalis), care în limba latin înseamnă ”salvatoarea" îmbunătățește starea de spirit a omului și alungă neliniștea  din jurul celor care o folosesc. De fapt, chiar din Antichitate, salvia era apreciată ca o  plantă sacră și, culegerea ei se împlinea  în adevărate procesiuni. Prin arderea acesteia, de secole, salvia  a fost folosită pentru neutralizarea energiilor negative, iar în multe zone geografice  era apreciată  pentru efectul ei magic și tămăduitor. Și în țara noastră, acolo unde se cultivă salvie în grădini, locuitorii respectivi  consideră că sunt protejați de energiile negative.     

Rozmarinul, o plantă medicinală și rituală

Încă din Antichitate, rozmarinul a fost folosit ca plantă medicinală, rituală şi condimentară. Secole de-a rândul, s-a practicat arderea  crenguţelor de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Europa. Din păcate, această practică a fost abandonată, tocmai când ştiinţa modernă a dovedit extraordinarele proprietăţi antiseptice ale uleiului acestei plante  purificatoare. De asemenea, datorită efectului antiseptic, când nu existau frigidere, această plantă era folosită  în arta culinară, pentru puterea sa de a păstra prospețimea cărnii.  Și în zilele noastre, în multe gospodării, se ard crenguțe de rozmarin pentru purificarea atmosferei, pentru îndepărtarea stării de neliniște și încordare în familiile cu persoane mereu agitate . 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1